Kağıt Tabaktan Civciv Yapımı

Kağıt Tabaktan Civciv Yapımı

Kağıt tabaktan civciv yapımı okul öncesi çocukların zorlanmadan yapabileceği bir el işi çalışmasıdır. Kağıt tabak yapı ve şekil bakımından okul öncesi el işi çalışmaları için ideal bir malzemedir. Her evde bulunan bu tabaklar boyanarak ya da üzerlerine farklı malzemeler yapıştırılarak uygulanan birçok kendin yap çalışması mevcuttur. Okul öncesi çocuklar kağıt tabaklarla çok güzel hayvan figürleri yapmaktadır. Bu tür çalışmalardan örnekleri kendin yap kategorimizde bulabilirsiniz. Bugün bahsedeceğimiz uygulamada da kağıt tabak kullanılarak civciv yapılıyor. Çocuğunuzla birlikte evde sevimli bir civciv yapmak isterseniz bunun için gerekli olan malzemelerin listesini ve uygulamanın yapılışını aşağıda bulabilirsiniz.

Kağıt Tabaktan Civciv Yapımı

Kağıt tabaktan hayvan figürü yapmak oldukça kolaydır. Bu konuda tek yapmanız gereken uygun renkte bir kağıt tabak temin etmek ve fon kartonu ile yapacağınız hayvan figürüne uygun parçalar hazırlayıp bunları kağıt tabağa yapıştırmak. Bu tür çalışmalar sayesinde çocuğunuzun hem el becerisi hem de hayal gücü gelişecektir. Kendi yaptığı sevimli civcivi odasının duvarına asmak çocuğunuzun çok hoşuna gidebilir.

Gerekli Malzemeler

  • 1 tane düz sarı renkte kağıt tabak
  • Kalem
  • Makas
  • Sarı, kırmızı ve turuncu fon kartonu
  • Oyuncak göz
  • Yapıştırıcı

Kağıt Tabaktan Nasıl Civciv Yapılır?

Çocuğunuz küçük ise kağıt tabaktan civciv yaparken ona yardım etmeniz gerekebilir. Siz fon kartonundan yapılacak parçaları hazırladıktan sonra çocuğunuz bunları gerekli yerlere yapıştırabilir. Aşağıdaki adımları takip ederek kısa sürede sevimli bir civciv yapabilirsiniz.

  • İlk olarak sarı fon kartonuna civcivin kanatlarını, turuncuya ayakları ve kırmızıya da ayakları çizin.
  • Sonraki aşamada çizdiğiniz bu parçaları makas ile dikkatli bir şekilde kesin ve yapışkan yardımı ile yerlerine tutturun.
  • Son olarak oyuncak gözleri de yerlerine yapıştırarak uygulamayı tamamlayabilirsiniz.

Kağıt tabağın üst tarafına bir delik açıp buradan ince bir ip ya da kurdele geçirerek sevimli civcivi çocuğunuzun odasının duvarına asabilirsiniz. Aynı yöntemi uygulayarak civciv yerine başka hayvan figürleri de yapabilirsiniz. Civcivin kanatlarını, ayaklarını ve gagasını yapmak için eva ya da keçe de kullanılabilir. Siz de evde kağıt tabaktan civciv yapmak isterseniz aşağıdaki örnek çalışmalardan ilham alabilirsiniz. Bu tür el işi çalışmaları ilgi alanınıza giriyorsa daha önceden paylaştığımız kağıt tabaktan uğur böceği yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.

Kağıt Tabaktan Civciv Yapımı-1
Kağıt Tabaktan Civciv Yapımı-1
Kağıt Tabaktan Civciv Yapımı-2
Kağıt Tabaktan Civciv Yapımı-2

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir