Kapuska Nedir, Nasıl Yapılır?

Kapuska Nedir Nasıl Yapılır

Kapuska nedir, nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız konu hakkındaki bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz. Kapuska, beyaz lahana ile yapılan sulu bir sebze yemeği çeşididir. Son derece sağlıklı ve besleyici olan bu yemeği yapan kişi sayısı azdır. Çoğunlukla lahanana sarması tercih edilse de sade ya da etli kapuskada lezzetli ve yapımı kolay olması yönünden ideal yemek çeşitlerinden birisidir. Bugüne kadar beyaz lahanayı sadece sarma ve salata olarak tükettiyseniz bir de kapuska olarak tadına bakmanızı tavsiye ediyoruz.

Kapuska Nedir, Nasıl Yapılır?

Kapuska, ana malzemesi beyaz lahana olan bir yemektir. Yemeğin yapımında lahana dışında sıvı yağ, salça, pirinç ve kuru soğan gibi malzemeler kullanılmaktadır. Sade kapuskanın yanı sıra bu yemeğin kıyma, beyaz ve kırmızı et kullanılarak yapılan çeşitleri de bulunmaktadır. Kapuska yapımında pul biber ve karabiber gibi damak tadına uygun baharatlar da kullanılabilir. Sade kapuska yemeği yapacaksanız evde et suyu varsa bundan kullanarak yemeğin lezzetini arttırabilirsiniz.

Kapuska nasıl yapılır derseniz işe ilk olarak lahanayı temizlemekle başlamalısınız. Lahananın dışındaki yapraklar genelde sararmış ya da pörsümüş olduğundan bunları koparıp atmalısınız. Daha sonra lahanayı bıçak yardımı ile ortadan ikiye kesmeli ve ortadaki sert kısmı da bıçak ile almalısınız. Lahana yapraklarını birbirinden ayırmadan bıçak ile ince bir şekilde doğrayıp, soğanı soyduktan sonra yemeklik olarak doğramalısınız. Bu ön hazırlık aşamasının ardından kapuska yapımına geçebilirsiniz.

Bir tencereye sıvı yağın alın ve yağ ısındıktan sonra tencereye soğanı da alın ve sararana kadar kavurun. Eğer yemeğin et yapımında et kullanacaksanız soğandan önce onu tencereye alarak biraz kavurmalı ve sonrasında soğanı ilave etmelisiniz. Soğanı kavurduktan sonra tencerenin içine salçayı alın ve birkaç dakika kavurduktan sonra doğranmış lahanaları da ilave edin. Tüm malzemeyi güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 1o dakika pişirin.

10 dakikalık sürenin sonunda tenceredeki malzemenin içine sıcak su, pirinç ve tuzu ilave edin. Tenceredeki malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra kapağını kapatarak lahanalar yumuşayana kadar pişirin. Lahanalar yeterince yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatarak yemeği servis edebilirsiniz.

Kapuska Kaç Dakikada Pişer?

Daha önceden kapuska yemeği yapmamış olanlar, kapuska kaç dakikada pişer? diye merak edebilirler. Kapuska yemeği ortalama 40 dakika içinde pişecektir. Pişme süresinin ilk 10 dakikasında lahana biraz kavrulur ve sonrasında üzerine sıcak su ilave edilerek yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirilir. Bu sürede yaklaşık 30 dakika kadar olmaktadır.

Bu yazımızda merak edenler için kapuska nedir, nasıl yapılır sorularının cevabını paylaştık. Evde lezzetli bir kapuska yemeği pişirmek isterseniz daha önceden paylaştığımız kapuska nasıl yapılır yazımızda sade ve etli kapuska yemeği tarifi bulabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir