Patates Yemeği Kaç Dakikada Pişer?

Patates Yemeği Kaç Dakikada Pişer

Patates yemeği kaç dakikada pişer? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını bulabilirsiniz. Patates kızartması, haşlaması, sulu yemeği, püresi, çorbası ve daha birçok farklı şekilde yemeği yapılan bir sebzedir. En çok yapılan çeşidi kızartma ve sulu yemeğidir. Patates yemeği kolay yapıldığı ve ekonomik malzemeler içerdiğinden her evin mutfağında pişer. Yemek pişirme konusunda deneyimli olanlar patatesin görünümünden pişip pişmediğini kolayca anlayabilirler. İlk kez patates yemeği yapacak olanlar ise patates yemeği kaç dakikada pişer? sorusunun cevabını merak edebilirler.

Patates Yemeği Kaç Dakikada Pişer?

Yemek pişirmeye yeni başlayanların ilk öğrenmesi gereken yemeklerden birisi de sulu patates yemeğidir. Bunun için ilk olarak elinizde daha önceden denenmiş bir tarif olmalıdır. Bu tarifte verilen malzeme listesini eksiksiz olarak temin etmelisiniz. Sonrasında tarifteki talimatlara uygun olarak yemeği pişirmeniz gerekiyor. Çoğu tarifte yemeğin pişme süresi verilmektedir. Eğer patates yemeğinin pişme süresi hakkında herhangi bir bilgi verilmemişse biz sizi bu konuda aydınlatalım. Patates yemeğinin pişme süresi patatesin cinsine, ocağın ısısına, tencere ya da düdüklü kullanımına ve patateslerin ne büyüklükte doğrandığına göre değişebilir. Patates yemeğinin pişme süresi 40 ila 10 dakika arasında değişebilir.

Patates Yemeği Tencerede Kaç Dakikada Pişer?

Yemeği tencerede pişirecekseniz, patates yemeği tencerede kaç dakikada pişer bunu öğrenmek isteyebilirsiniz. Patatesi orta büyüklükte küpler halinde doğrar ve ocağın altını da orta ısıya ayarlarsanız pişme süresi yaklaşık 20 dakikadır. Patatesleri iri olarak doğramanız ya da ocağın altını kısık tutmanız ise bu süreyi uzatacaktır.

Patates Yemeği Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Düdüklünün kapağı yemek pişene kadar açılmadığından yemekler daha kısa sürede pişmektedir. Patates yemeğini kısa sürede pişirmek isterseniz bunu düdüklüde de yapmanız mümkün. Tencerede 20 dakikada pişen patates yemeği düdüklü tencerede 10 dakikada pişecektir.

Patates yemeğini tencerede pişiriyorsanız pişme süresinin bitimine yakın bir tane patates alıp yeterince pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Bu yazımızda yemek pişirmeye yeni başlayanlar için patates yemeğinin pişme süresi hakkında bilgiler paylaştık. Merak edenler için patates yemeği düdüklüde kaç dakikada pişer, tencerede kaç dakikada pişer? gibi soruların da cevabını verdik. Artık siz de evde bu yemeği yaparken süre konusunda sıkıntı çekmeden rahatlıkla pişirebilirsiniz. Patates haşlaması yapmak istiyorsanız bu konuda bilgi sahibi olmak için daha önceden paylaştığımız patates kaç dakikada haşlanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir