Tavuk Ciğeri Nasıl Kavrulur?

Tavuk Ciğeri Nasıl Kavrulur

Tavuk ciğeri nasıl kavrulur? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını bulabilirsiniz. Tavuk eti sağlıklı ve lezzetli bir gıda olduğu için tavuk yemekleri mutfaklarımıza sıkça pişer. Ciğer kavurması denince çoğunluğun aklına dana ya da kuzu ciğeri gelse de tavuk ciğeri kavurması da oldukça lezzetlidir. Tavuk ciğeri daha ucuz olması yönünden de avantajlıdır. Daha önceden evde tavuk ciğeri kavurması yapmadıysanız bu yazımızdaki bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Tavuk Ciğeri Nasıl Kavrulur?

Tavuk ciğerini kavurması yapmak için ihtiyacınız olanlar; tavuk ciğeri, sıvı yağ, tuz ve bir tavadır. Eğer baharatlı lezzetlerden hoşlanıyorsanız tavuk ciğeri kavurması yaparken kekik, pul biber, karabiber, kimyon gibi damak tadınıza uygun baharat çeşitlerinden dilediğiniz miktarda kullanabilirsiniz. Yapacağınız yemeğin daha besleyici ve doyurucu olmasını isterseniz tavuk ciğeri kavurması yaparken domates ve biber gibi sebzeler de kullanabilirsiniz. Tavuk ciğerini unlayarak Arnavut ciğeri olarak da pişirebilirsiniz. Yalancı Arnavut ciğeri yapımı konusunda detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önceden paylaştığımız yalancı Arnavut ciğeri nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Tavuk Ciğeri Kavurması Tarifi

Evde tavuk ciğeri yapmak isterseniz bu konudaki bazı püf noktalarını bilmenizde fayda var. İlk olarak tavuk ciğerini çeşmenin altında güzelce yıkayarak temizleyin. Bunu yaparken ciğeri ezmemeye dikkat edin. Daha sonra yıkadığınız ciğeri suyunu süzmesi için bir süre süzgeçte bekletmeniz gerekiyor. Eğer tavuk ciğerini sulu olarak yağın içine atarsanız çatlayacağı için işiniz zorlaşabilir. Tavaya yağı aldıktan sonra ciğerleri içine atmak için iyice kızana kadar bekletin. Yağ iyice kızmadan tavaya ciğerleri alırsanız hem fazla yağ çekerler hem de pişme süresi uzar. Verdiğimiz bu pratik bilgilerden faydalanarak evde lezzetli bir yemek pişirmek isterseniz aşağıda paylaştığımız tavuk ciğeri kavurması tarifi bu konuda işinize yarayabilir.

Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk ciğeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Tavuk ciğerini baharatlı olarak kavurmak isterseniz o zaman; yarım tatlı kaşığı kekik, yarım tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon ve 1 çay kaşığı karabiber kullanabilirsiniz.

Tavuk Ciğeri Kavurması Yapılışı

İlk olarak tavuk ciğerini kesme tahtasına alın ve bıçak yardımı ile bunları kuşbaşı olarak doğrayın. Bunu yaparken ciğeri çok büyük ya da gereğinden küçük doğramamaya dikkat etmelisiniz. Ciğeri büyük doğrarsanız zor pişer, küçük doğramanız halinde ise kavurma esnasında yanabilir. Bu tür sorunlar yaşamamak için tavuk ciğerini orta büyüklükte doğramanız yeterlidir. Doğradığınız ciğerleri bir süzgece alıp suyun altında yıkadıktan sonra suyunu süzmesi için bir süre bekletin.

Ciğerler suyunu süzdükten sonra bunları pişirmeye geçebilirsiniz. Ciğerleri derin bir kasenin içine alın, üzerine tuz ve istediğiniz baharatlardan ilave edin. Bunları güzelce karıştırdıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirin. Sonrasında yağı tavaya alın ve iyice kızana kadar bekledikten sonra ciğerleri içine ilave edin. Ciğerler suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavurduktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavuk Ciğeri Yapmanın Püf Noktaları

Tavuk ciğeri kavurması yapımı sırasında ciğerin çatlamaması için ciğeri yıkadıktan sonra bir süre süzgeçte bekletmelisiniz. Aksi halde ciğeri tavaya koyduğunuzda sıçrayarak işinizi zorlaştırabilir. Tavuk ciğerinin çabuk pişmesi için bunları tavaya almadan önce yağın iyice kızmasını beklemelisiniz. Bu şekilde kızgın yağa attığınız zaman kısa sürede ciğer kavrulacaktır. Tavuk ciğeri kavrulurken bunun dağılmaması için fazla karıştırmamanız gerekiyor. Bunun yerine tavayı ileri geri hareket ettirerek ciğerlerin karışmasını sağlayabilirsiniz. 

Bu yazımızda merak edenler için tavuk ciğeri kavurması nasıl yapılır? sorusunun cevabını paylaştık. Verdiğimiz pratik bilgilerden faydalanarak siz de evde tavuk ciğeri kavurması yaparak bunu sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir