Karnabahar Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Karnabahar Dondurucuda Nasıl Saklanır

Karnabahar dondurucuda nasıl saklanır? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını bulabilirsiniz. Karnabahar yemeği, salata ve püresi yapılan bir sebzedir. Haşlaması, kızartması ve sulu yemeği yapılan bu sebze hem sağlıklı hem de besleyicidir. Tüm sebzelerde olduğu gibi karnabaharda mevsiminde daha ucuz ve lezzetli olmaktadır. Her mevsim karnabahar tüketmek isterseniz bunu mevsiminde alarak derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Daha önceden dondurucuda karnabahar saklamayanların işini kolaylaştırmak için bu yazımızda konu hakkında pratik bilgiler paylaşıyoruz.

Karnabahar Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Karnabahar yemeklerini sıkça pişiriyorsanız gerektiğinde kullanmak için dondurucuda karnabahar saklamak isteyebilirsiniz. Bunun için uygulayabileceğiniz ki tane yöntem bulunmaktadır. Karnabaharı çiğ olarak ya da şoklayarak derin dondurucuda güvenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Bu yöntemleri nasıl uygulayacağınızı aşağıda anlatıyoruz.

Karnabahar Çiğ Olarak Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Karnabaharı dondurucuda çiğ olarak saklamak isterseniz bunun için ilk yapmanız gereken karnabaharı güzelce temizlemek ve dal dal ayırdıktan sonra çeşmenin altında yıkamaktır. Yıkadığınız karnabaharları bir süre süzgeçte bekleterek suyunun süzülmesini sağlayın. Kuruyan karnabaharları tek pişirimlik porsiyonlar halinde buzdolabı poşetlerine koyun ve hava almayacak şekilde poşetlerin ağzını kapatın.

Karnabahar Şoklanarak Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Şoklama yöntemi dondurucuya kaldırılan sebzelerin görünümünü ve tazeliğini korumaya yardımcı olan güvenilir bir yöntemdir. Doğru bir şekilde yapacağınız şoklama işlemi sayesinde karnabaharı kullanacağınız zamana kadar dondurucuda güvenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için ilk olarak karnabaharı dal dal ayırarak bol su ile yıkamalısınız. Sonrasında büyük bir tencereye su doldurun ve içine biraz da limon tozu ilave ederek suyu kaynatın. Başka bir tencereye de buzlu su hazırlayın.

Tenceredeki su kaynadıktan sonra karnabaharları içine alın ve 4 dakika bekletin. Bir süzgeç yardımı ile karnabaharları kaynar sudan alın ve buzlu suyun içinde 1 dakika bekletin. Daha sonra bunları sularını süzmeleri için süzgeçte bekletin. Şoklanan karnabaharları tek pişirimlik porsiyonlara ayırdıktan sonra bunları buzdolabı poşetlerine koyun ve dondurucuya kaldırın.

Bu yazımızda derin dondurucuda karnabahar saklamak için uygulayabileceğiniz yöntemlerden bahsettik. Her iki yöntemde güvenilir olduğu için hangisi kolayınıza gelirse onu uygulayabilirsiniz. Karnabaharları derin dondurucuya koymak için poşetlerken bu poşetlerin havasını almayı unutmayın. Uygun şekilde derin dondurucuya kaldırdığınız karnabaharları 10 ay bozulmadan saklamanız mümkün. Karnabahar haşlaması yapmak için uygulayabileceğiniz yöntemler hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz daha önceden paylaştığımız karnabahar nasıl haşlanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir