Salçalı Makarna Nasıl Yapılır?

Salçalı Makarna Nasıl Yapılır

Salçalı makarna nasıl yapılır? diye merak edenler için bu yazımızda salçalı makarna yapımı hakkında pratik bilgiler paylaşıyoruz. Makarna sade ya da çeşitli soslarla tüketilen lezzetli ve pratik bir yemek çeşididir. Makarna pişirmek kolaydır fakat bunu kıvamında yapmak biraz deneyim gerektirmektedir. Makarnayı çeşitli soslarla daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Makarna yapımında en çok kullanılan sos çeşidi domates sosudur. Bugüne kadar evde salçalı makarna yapmadıysanız, yazımızı okuduktan sonra bu harika lezzetle tanışmak isteyebilirsiniz.

Salçalı Makarna Nasıl Yapılır?

Mutfağa yeni girmeye başlayanlar salçalı makarna nasıl yapılır? diye merak ediyor olabilirler. Salçalı makarna yapmak için önce makarna suda haşlanır. Sonrasında tencerenin içinde salça ve sıvı yağ ile sos hazırlanır. Haşlanıp suyu süzülen makarna bu sos ile karıştırılır. Bundan sonrasında ise size sevdiklerinizle birlikte lezzetin tadını çıkarmak kalır. Spagetti, kelebek, boru gibi her türlü makarna çeşidini salça sosu ile yapabilirsiniz. Daha önceden denemeyenler için kolay salçalı makarna tarifi paylaşıyoruz.

Salçalı Makarna Tarifi

Salçalı makarna yapmak için öncelikle makarnayı haşlamanız gerekiyor. Makarnayı doğru bir şekilde haşlamak için ihtiyacınız olan pratik bilgiler için daha önceden paylaştığımız makarna nasıl haşlanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 5 litre su
  • 1 yemek kaşığı tuz

Salça sosu için;

  • 1 yemek kaşığı biber ya da domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı kadar makarnanın haşlama suyundan
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Damak tadınıza uygun baharatlardan da istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz.

Salçalı Makarna Yapılışı

İşe ilk olarak makarnayı haşlamakla başlamalısınız. Büyük ve derin bir tencerenin içine suyu alın. Ocağın altını yaktıktan sonra suyun kaynamasını bekleyin. Tenceredeki su kaynadıktan sonra içine 1 yemek kaşığı kadar tuz ekin ve makarnayı ilave edin. Makarnaların birbirine yapışmaması için haşlama suyuna yağ koymayın. Çünkü bu yağ makarnaların etrafında koruyucu bir tabaka oluşturacağı için makarna sos ile tam olarak karışmayacaktır. Bu nedenle haşlama suyuna sadece tuz eklemeniz gerekiyor. Makarnaları suya aldıktan sonra birkaç dakika sürekli karıştırın. Sonrasında da haşlanana kadar ara ara karıştırın. Makarnayı tencerenin kapağı açık olarak yüksek ateşte istediğiniz kıvama gelene kadar haşlayın. Makarna haşlandıktan sonra bunu süzgece alarak suyun süzün. Makarnanın suyunu süzerken bundan 1 fincan kadarını salça sosu yaparken kullanmak için ayırın.

Şimdi sıra geldi salçalı makarna sosunu hazırlamaya. Tencerenin içine belirtilen miktarda zeytinyağı alın. Yağ kızdıktan sonra içine salçayı ilave edin ve 1 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine azar azar su ilave edin. Bu arada sürekli karıştırarak sosun kıvamını kontrol edin. Salça sosu istediğiniz kıvama geldikten sonra bunun içine kuru nane ve isterseniz baharat ekleyin. Hepsini güzelce karıştırdıktan sonra salçalı makarna sosu hazırdır. Salçalı makarna sosu yapımı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önceden paylaştığımız makarna için salça sosu nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Salça sosunu bu şekilde hazırladıktan sonra ocağın altını kapatmadan haşlanmış makarnaları tencerenin içine alın. Makarna ve sosun kaynaşması için birkaç dakika karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Tüm  bu aşamalardan sonra salçalı makarna yapımı tamamlanmış oluyor. Makarnayı bu şekilde ya da yanında yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir