Yün İple Elbise Askısı Nasıl Süslenir?

Yün İple Elbise Askısı Nasıl Süslenir

Yün iple elbise askısı nasıl süslenir? sorusunun cevabı olabilecek kolay bir kendin yap çalışmasını bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. Kıyafetlerimizi asmak için kullandığımız askılar zamanla eskimektedir. Bunları atıp yenisini almak yerine evde elbise askısı yenilemeyi deneyebilirsiniz. Elbise askısı yenilemek için bu askıları kumaş ya da ip ile kaplayabilir, boyayabilir ya da bunlara boncuk geçirebilirsiniz. Bu yazımızda yün ip ile elbise askısı nasıl süslenir onu anlatıyoruz. Evde eski elbise askısı varsa bunları yenilemek için kolları sıvayabilirsiniz.

Yün İple Elbise Askısı Nasıl Süslenir?

Gerekli Malzemeler

  • 1 tane elbise askısı
  • Farklı renklerde yün ipler
  • Makas
  • İplerin kalınlığına uygun bir tığ

Yün İple Elbise Askısı Süsleme

Evde yünle elbise askısı süsleme kolay bir uygulamadır. Bunun için uygulayabileceğiniz iki farklı yöntem mevcuttur. Bunlardan ilkinde ipi askıya sararak üzeri kaplanıyor. İkinci yöntemde ise askısının üzerine örgü ile kaplama yapılıyor. İkinci yöntem ile yapılan kaplama daha sağlam olacağı için örgü örmeyi bilenlerin bu yöntemi uygulamalarını tavsiye ediyoruz.

Yün İple Elbise Askısı Nasıl Süslenir-1
Yün İple Elbise Askısı Nasıl Süslenir-1
  • Elbise askısını süslemek için ilk olarak iplerden birini alın ve askının başlangıcından itibaren sık iğne yapmaya başlayın.
  • Bu şekilde 5-6 tane sık iğne yaptıktan sonra diğer ipe geçin. Onunla da aynı sayıda sık iğne yapın.
  • Elbise askısının bir ucundan diğer ucuna kadar bu şekilde sık iğne yapın.
  • Son olarak askı kısmını da aynı şekilde sık iğne yaparak kaplayın.
  • Tüm bu aşamalardan sonra elbise askısı kaplaması tamamdır. Bunu hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Not: Uygulamanın yapımında sık iğne tekniği kullanılmaktadır. Sık iğne yapmak için ipi tığa dolamadan tek seferde çekmeniz gerekmektedir.

Bu yazımızda sizlerle yün ip ile elbise askısı yenilemek hakkında pratik bir uygulama paylaştık. Bu sayede artık siz de eskiyen elbise askılarını atmak yerine rengarenk iplerle kaplayarak yenileyebilirsiniz. Örgü örmeyi bilmiyorsanız ipleri askıya sararak da aynı çalışmayı yapmanız mümkün. Yukarıdaki örnek çalışmada iki farklı renkte yün ip kullanılmış. Siz isterseniz daha fazla sayıda ip de kullanabilirsiniz. Elinizde başka çalışmalardan kalan az miktarda ipler varsa bunları elbise askısı kaplamak için kullanabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir