Kıymalı Patates Oturtması Nasıl Yapılır?

Kıymalı Patates Oturtması Nasıl Yapılır

Kıymalı patates oturtması nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını bulabilirsiniz. Patates oturtması mutfaklarımızda sıkça pişen bir yemektir. Ekonomik malzemeler içermesi ve yapımının kolay olması nedeni ile favori yemekler arasındadır. Sevilen sebze çeşitlerinden olan patatesin kızartması, haşlaması ve sulu yemeği yapılmaktadır. Kızartma biraz ağır bir yemek olduğu için haşlaması ve sulu yemeği öncelikli tercihler arasındadır. Patates yemeği denince tabi ki ilk akla gelen patates oturtma olmaktadır. Daha önceden bu yemeği pişirmediyseniz, kıymalı patates oturtması nasıl yapılır? bunu şimdi öğrenebilirsiniz.

Kıymalı Patates Oturtması Nasıl Yapılır?

Patates oturtması sulu bir sebze yemeği olduğu için sağlıklı ve oldukça besleyicidir. İçine biraz da kıyma koyulduğu zaman ortaya harika bir lezzet çıkmaktadır. Her evin mutfağında patates bulunduğu için bu yemek sizi; bugün ne pişirsem derdinden kurtarabilir. Yanında pilav, ayran ya da salata ile güzel bir akşam yemeği menüsü oluşturabilirsiniz. Bu lezzeti denemek isteyenler için aşağıda, kıymalı patates oturtması tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 3 tane orta boy patates
  • 350 gram kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane domates
  • 1 tane yeşil biber
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Tuz
  • Karabiber

Kıymalı Patates Oturtması Yapılışı

Kıymalı patates oturtması yapımına ilk olarak kıymalı harcı hazırlamakla başlayın. Kuru soğanın kabuğunu soyduktan bunu ince bir şekilde doğrayın. Domates ve biberi de yıkayın. Domatesin kabuğunu soyduktan sonra bunu da ince bir şekilde doğrayın. Biberi de aynı şekilde bıçak ile ince ince doğrayın. Bir tavanın içine zeytinyağını alın ve yağ kızdıktan sonra içine doğranmış soğanları ilave edin.  Soğanlar sararana kadar kavurun ve sonrasında kıymayı ilave edin. Kıymanın rengi değişene kadar kavurun. Sonrasında biber ve domatesleri de malzemenin içine ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Tavadaki malzemeleri kavurduktan sonra salça, ılık su, tuz ve karabiberi ekleyin ve malzemeler sos kıvamına gelene kadar birkaç dakika kaynatın.

Kıymalı harç pişerken siz de patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyduktan sonra bunları halka halka doğrayın. ( Biz kızartmalık olarak doğradık. ) Bir tencerenin içine doğradığınız patatesleri sıralayın ve bunların üzerine kıymalı harcın yarısını dökerek bir kaşık yardımı ile güzelce yaydırın. Bir sıra daha patates sıraladıktan sonra kalan kıyma harcını dökerek yaydırın. Tencerenin kapağını kapatarak ilk olarak orta ateşte, yemek kaynamaya başladıktan sonra da kısık ateşte pişirin. Bu şekilde 25 ila 30 dakika sonra yemek pişmiş olacaktır. Kıymalı patates oturtması yapılışı bu şekilde olup, ocağın altını kapattıktan sonra patates oturtma servise hazırdır. Afiyet olsun.

Bu yazımızda merak edenler için patates oturtması nasıl yapılır? sorusunun cevabını sizlerle paylaştık. Siz de sevdikleriniz için lezzetli bir patates yemeği pişirmek isterseniz bu pratik tarifi yapmayı deneyebilirsiniz. Farklı sebze yemeği tariflerine ihtiyacınız varsa daha önceden paylaştığımız, kolay sebze yemeği tarifleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir