Mantarlı Omlet Nasıl Yapılır?

Mantarlı Omlet Nasıl Yapılır

Mantarlı omlet nasıl yapılır? bunu öğrenerek evde sevdiklerinize harika bir omlet pişirebilirsiniz. Sabah kahvaltılarımızın sevilen lezzetlerinden birisi olan omletin sadesi dışında birçok farklı çeşidi de bulunmaktadır. Omlet yapımında yumurta dışında kullanacağınız malzemeler damak tadınıza göre değişebilir. Hep sade omlet tüketmekten bıktıysanız bir de mantarlı omleti denemenizi tavsiye ediyoruz. Mantar ve yumurtanın harika lezzetini test etmek isterseniz yazımızın devamında mantarlı omlet tarifi bulabilirsiniz.

Mantarlı Omlet Nasıl Yapılır?

Omletin ana malzemesi yumurtadır. Bunun dışında damak tadınıza uygun sebze ve baharatlar kullanarak ortaya harika lezzetler çıkarmanız mümkün. Sağlıklı beslenmeye özen gösteriyorsanız sebzeli omletler tam size göre. Patatesli, biberli, kabaklı ve daha birçok farklı sebze ile harika omletler pişirebilirsiniz. Bu çeşitlerden birisi olan mantarlı omlet tarifi aşağıda verilmiştir.

Gerekli Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 7 tane küçük mantar
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz

Serviste kullanmak için; 

  • Birkaç dal maydanoz ya da taze soğanın yeşil kısmı ( İsteğe bağlı )

Bu malzeme listesi 2 kişilik mantarlı omlet yapmak içindir. Kişi sayısı daha fazla ise tarifi yumurta ve mantar oranını arttırarak yapmanız gerekmektedir. Şimdi sözü daha fazla uzatmadan lezzet sırrını vermeye geçelim.

Mantarlı Omlet Yapılışı

Mantarları temizleyin ve çeşmenin altında güzelce yıkayın. Daha sonra kesme tahtasına alarak bıçakla orta incelikte dilimleyin. Bu ön hazırlık aşamasının ardından mantarlı omlet yapımına geçebilirsiniz.

Omleti yapacağınız tavanın içine tereyağını alın. Yağ eridikten sonra içine mantarları ilave edin ve bunlar yumuşayana kadar kavurun. Mantarlar kavrulduktan sonra derin bir kasenin içine yumurtaları kırın. İçine belirtilen miktarda süt ekleyin ve tuzu da ektikten sonra bunları güzelce çırpın.

Yumurtalı süt karışımını tavadaki mantarların üzerine yavaş bir şekilde dökün. Bir spatula yardımı ile mantarları güzelce yaydırın. Arada tavayı hafifçe sallayarak omleti pişirin.

Mantarlı omlet yapılışı bu şekilde olup yapması çok kolaydır. Pişirdiğiniz omleti servis tabağına alın. Bu aşamada isterseniz üzerine biraz ince kıyılmış maydanoz ya da taze soğan serpebilirsiniz. İsterseniz omletin içine küçük doğranmış domates ilave edip bunu ikiye katlayarak da servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Evde yumuşacık ve kabarık bir omlet pişirmek isterseniz daha önceden paylaştığımız unlu omlet nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir