Kuru Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

Kuru Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır

Kuru fasulye yemeği nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını bulabilirsiniz. Kuru fasulye Türk mutfağının sevilen yemek çeşitlerinden birisidir. Sade, etli, pastırmalı ve sucuklu olmak üzere birçok kuru fasulye yemeği tarifi bulunmaktadır. Daha önceden kuru fasulye pişirmediyseniz bu yazımızda vereceğimiz bilgilerden faydalanabilirsiniz. Yapacağınız yemeğin lezzeti ve kolay pişmesi için kullanacağınız kuru fasulyenin cinsinin önemli olduğunu unutmayın.

Kuru Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

Kuru fasulye yemeği yapmak için öncelikle fasulyelerin haşlanarak biraz yumuşaması gerekiyor. Kuru fasulyenin gazını almak ve kolay haşlanmasını sağlamak için bunu 1 gece önceden suda bekletmeyi unutmayın. Suda ıslattığınız fasulyeyi ertesi gün haşladıktan sonra pişirebilirsiniz. Her damak tadına uygun olması bakımında bu yazımızda etsiz kuru fasulye tarifi paylaşıyoruz. Siz isterseniz et, pastırma ya da sucuk gibi malzemeler de kullanabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 500 gram kuru fasulye
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 3 su bardağı su

Bu malzemelerin yanı sıra kuru fasulye yemeği yaparken pul biber ve karabiber gibi damak tadınıza uygun baharatlar da kullanabilirsiniz. Yukarıdaki malzeme listesi ile 4 kişilik kuru fasulye yemeği pişirebilirsiniz.

Etsiz Kuru Fasulye Yemeği Yapılışı

Kuru fasulyeyi 1 gece önceden suda bekletmeniz gerekiyor. Ertesi gün suda beklettiğiniz fasulyenin suyunu süzüp, sudan geçirdikten sonra bunları haşlayabilirsiniz. Kuru fasulyeyi tencereye aldıktan sonra üzerini geçecek kadar su ilave ederek fasulyeler yumuşayana kadar kaynatın. Kuru fasulyeyi nasıl haşlayacağınız hakkında detaylı bilgi sahi olmak isterseniz daha önden paylaştığımız, kuru fasulye nasıl haşlanır yazımıza göz atabilirsiniz. Haşladığınız kuru fasulyeyi süzgece alarak diğer malzemeleri hazırlamaya geçebilirsiniz.

Kuru soğanın kabuğunu soyun ve bunu bıçak ile yemeklik olarak doğrayın. Yemeği pişireceğiniz tencerenin içine yağları alın. Tenceredeki yağ kızdıktan sonra içine doğranmış soğanları ilave edin ve soğanlar sararana kadar kavurun. Sonrasında tencerenin içine salçayı da alın ve kokusu çıkana kadar birkaç dakika daha kavurun. Haşlanmış kuru fasulyeyi de tencereye aldıktan sonra birkaç dakika daha kavurun. Ardından su, tuz ve baharatları da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Bu şekilde fasulyeler yumuşayana kadar pişirdikten sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu yazımızda merak edenler için etsiz kuru fasulye yapılışı hakkında bilgiler verdik. Siz de paylaştığımız kuru fasulye yemeği tarifini uygulayarak sevdiklerinize güzel bir yemek pişirebilirsiniz. Kuru fasulye yemeğini yanında pirinç pilavı ve salata ile birlikte servis yapabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir