Patatesli Omlet Nasıl Yapılır?

Patatesli Omlet Nasıl Yapılır

Patatesli omlet nasıl yapılır? diye merak edenler için bu yazımızda sorunun cevabını paylaşıyoruz. Omlet, sabah kahvaltılarımızın sevilen lezzetlerinden birisidir. Ana malzemesi yumurta olan bu kahvaltılığı peynir, salam, sucuk, patates, domates, biber gibi birçok farklı malzeme ile yapmak mümkündür. Omlet yaparken damak tadınıza uygun sebze ve baharatları kullanabilirsiniz. Farklı lezzetler denemekten hoşlananlar için bu yazımızda patatesli omlet yapımı hakkında bilgiler paylaşıyoruz.

Patatesli Omlet Nasıl Yapılır?

Hep aynı çeşit omlet yemekten sıkıldıysanız biraz da farklı çeşitler denemekte fayda var. Patates ve yumurtanın harika uyumunu test etmek isterseniz omlet yapımında bu sebzeyi kullanabilirsiniz. Patatesli omlet yaparken tek dikkat etmeniz gereken nokta patatesleri önceden güzelce kavurmak. Sonrasında ise normal omlet yapımındaki püf noktalarını uygulamanız yeterlidir. Denemek isteyenler için aşağıda, patatesli omlet tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 2 tane patates
  • Sıvı yağ ( patatesleri kavurmak için )
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Bunların dışında daha lezzetli ve besleyici olması için biber de kullanabilirsiniz. Karabiber ve kırmızı pul biber gibi damak tadınıza uygun baharatlardan da istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz.

Patatesli Omlet Yapılışı

İlk olarak patateslerin kabuğunu soyun ve bunları kesme tahtasına alarak bıçak ile küçük küçük küpler şeklinde doğrayın. Omlet yapacağınız patateslerin kavrulmuş olması gerekiyor. Bir tavanın içine birkaç kaşık sıvı yağ alın ve yağ kızdıktan sonra içine doğranmış patatesleri ilave edin. Patatesler yumuşayıncaya kadar kavurduktan sonra diğer aşamaya geçebilirsiniz.

Omleti yapacağınız tavanın içine tereyağını alın ve yağ eridikten sonra içine kavrulmuş patatesleri ekleyin. Derin bir kasenin içine yumurtaları kırın. İçine tuz ve isterseniz baharat da ilave edin. Bunları güzelce çırptıktan sonra tavadaki kavrulmuş patateslerin üzerine yavaş bir şekilde dökün.

Yumurtayı spatula yardımı ile yaydırın ve tavayı hafifçe sallayarak omletin her iki tarafını da pişirin. Patatesli omlet piştikten sonra ocağın altını kapatın ve servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Patatesli omlet yapılışı bu şekilde olup, isterseniz içine biber de ilave edebilirsiniz. Bu şekilde omlet daha doyurucu ve besleyici olacaktır. Sizlerle paylaştığımız patatesli omlet tarifinde verilen malzeme listesi 2 kişilik omlet yapımı içindir. Bu listeye göre yapacağınız kişi sayısına göre malzeme oranını ayarlayabilirsiniz. Karışık sebzeli omlet pişirmek isterseniz daha önceden paylaştığımız, sebzeli omlet nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir