Ispanaklı Omlet Nasıl Yapılır?

Ispanaklı Omlet Nasıl Yapılır

Ispanaklı omlet nasıl yapılır? sorusunun cevabını öğrendikten sonra evde kendiniz ve sevdikleriniz için lezzetli bir kahvaltılık hazırlayabilirsiniz. Ana malzemesi yumurta olan omlet farklı malzemelerle yapılarak daha lezzetli ve besleyici bir hale getirilebilir. Sağlıklı beslenmeye özen gösterenlerin öncelikli tercihleri arasında sebzeli omlet çeşitleri gelmektedir. Sebzeli omlet yapımında domates, biber, mantar, kabak, patates ve ıspanak gibi damak tadına uygun er türlü sebze kullanılabilir. Daha önceden ıspanaklı omlet yapmadıysanız bu yazımızda aradığınız cevapları bulabilirsiniz.

Ispanaklı Omlet Nasıl Yapılır?

Ispanak sulu yemeği ve kavurmasının yanı sıra börek yapımında da sıkça kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra ıspanağı omlet yapımında da kullanabilirsiniz. Sabah kahvaltısında ya da gün içinde karnınız acıktığında ıspanaklı omleti kolayca pişirebilirsiniz. Bu harika lezzeti denemek isteyenler için aşağıda ıspanaklı omlet tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • Birkaç yaprak ıspanak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı ( omlet için )
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ( ıspanakları kavurmak için )
  • 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Ispanaklı Omlet Yapılışı

İlk olarak ıspanakları yıkayın ve bir bıçak yardımı ile ince bir şekilde doğrayın. Omlet yapmak için önce ıspanağı kavurmak gerekiyor. Bunun için bir tavanın içine 1 yemek kaşığı tereyağı alın ve yağ eridikten sonra içine doğradığınız ıspanakları ilave edin. Ispanakların rengi değişene kadar kavurduktan sonra omleti yapmaya geçebilirsiniz.

Derin bir kasenin içine yumurtaları kırın ve bunların içine süt ilave ederek güzelce çırpın. Daha sonra tuz ve baharatları da ilave ederek tüm malzemeyi birkaç dakika daha çırpın.

Omleti yapacağınız tavayı ocağın üzerine alın ve tava ısındıktan sonra içine tereyağını koyun. Yağ eridikten sonra yumurtalı karışımı yavaşça tavaya dökün. Sonrasında kavrulmuş ıspanak ve rendelenmiş kaşar peynirini de ilave edin. Omletin her iki tarafını da pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. Tüm bu aşamalardan sonra ıspanaklı omlet servise hazırdır. Afiyet olsun.

Farklı bir omlet çeşidi denemek isteyenler için bu yazımızda ıspanaklı omlet yapılışı hakkında bilgiler paylaştık. Verdiğimiz malzeme listesi 1 kişilik ıspanaklı omlet yapımı içindir. Omlet yapacağınız kişi sayısına göre malzeme oranını ayarlayabilirsiniz. Omleti mantarlı olarak pişirmek isterseniz daha önceden paylaştığımız, mantarlı omlet nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir