Kaşar Peynirli Omlet Nasıl Yapılır?

Kaşar Peyniri Omlet Nasıl Yapılır

Kaşar peynirli omlet nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız sorunun cevabını yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. Yumurta ile yapılan bir kahvaltılık olan omleti sade yapabileceğiniz gibi farklı malzemeler ve baharatlarla hazırlayabileceğiniz omlet çeşitleri de mevcuttur. Omlet yapımında kullanacak malzemeler damak tadına göre değişebilir. Sade omletten sonra en çok tercih edilen çeşit peynirli omlettir. Peynirli omlet yaparken çoğunluğu tercihi kaşar peyniri olmaktadır. Siz de evde kaşar peynirli omlet pişirmek isterseniz konu hakkındaki detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Kaşar Peynirli Omlet Nasıl Yapılır?

Kaşar peyniri yumurtaya çok yakıştığı için omlet yapımında bu iki lezzeti bir arada kullanabilirsiniz. Sabah kahvaltısı için kaşar peynirli omlet idealdir. Omlet yapımında başka peynir çeşitleri de kullanılabilir fakat kaşar peynirinin pişerken tamamen erimediği için omlete lezzetini tam olarak vermektedir. Yine de bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Bu harika lezzetle tanışmak isteyenler için aşağıda kaşarlı omlet tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Kaşarlı omlet yaparken isterseniz damak tadınıza uygun baharatlarda istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz. Omlet yapımında isterseniz kaşar peyniri yerine aynı miktarda başka peynir çeşidi de kullanabilirsiniz.

Kaşar Peynirli Omlet Yapılışı

İlk olarak bir kasenin içine yumurtaları kırın ve tuz ekerek bunları güzelce çırpın. Baharat kullanacaksanız onu da bu aşamada ilave etmelisiniz. Yumurtayı güzelce çırptıktan sonra omleti pişirme aşamasına geçebilirsiniz.

Tavayı ocağın üzerine alın ve tereyağını içine koyun. Yağ eridikten sonra tavanın içine çırpılmış yumurtayı alın ve yumurta katılaşmaya başlarken yarı tarafına rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Kaşar peyniri erimeye başladığında omletin boş olan tarafını peynirli tarafın üzerine kapatın. Bu şekilde omleti istediğiniz kıvamda pişirdikten sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaşarlı omlet yapılışı bu şekilde olup içine isterseniz domates, biber ya da maydanoz gibi sebzeler ekleyerek daha besleyici ve doyurucu bir omlet pişirebilirsiniz. Yukarıda verdiğimiz malzeme listesi 1 kişilik omlet yapımı içindir. Yapacağınız kişi sayısına göre gerekli malzeme oranını bu listeye göre ayarlayabilirsiniz. Farklı lezzetler denemekten hoşlanıyorsanız daha önceden paylaştığımız, ıspanaklı omlet nasıl yapılır yazımıza da göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir