Şişle Örgü Tavşan Yapımı

Şişle Örgü Tavşan Yapımı

Şişle örgü tavşan yapımı çok kolay bir çalışma olduğu için sizlerle paylaşmak istedik. Çocukların oyuncak tasarlamak anneler için keyifli bir uğraştır. Bayanlar el becerilerine göre kumaş, keçe ve eva gibi malzemeleri kullanarak çocuklarına çok güzel oyuncaklar yapmaktalar. Bunların yanı sıra örgü oyuncak modelleri de oldukça popülerdir. Tığ ya da şiş ile yapılan oyuncaklar çocukların çok hoşuna gitmektedir. Çocuğunuza örgü oyuncak yapmak istiyor fakat bu konuda yeterli deneyime sahip değilseniz şişle örgü tavşan yapımı tam size göre bir çalışma. Uygulamanı yapımında çok ince detaylar olmadığı için isteyen herkes rahatlıkla şiş ile örgü tavşan yapabilir.

Şişle Örgü Tavşan Yapımı

Örgü oyuncaklar çocuklar için daha sağlıklı olduğundan günümüzde amigurumi adı verilen teknikle çocuklar için çok güzel oyuncaklar yapılmaktadır. Bu teknik kolay olmasına rağmen biraz tecrübe gerektirmektedir. Örgü örmeye yeni başlayanlar bu tarz çalışmaları ilk etapta yapamayabilirler. Bunun yerine bizim anlatacağımız kolay uygulamayı yapmayı deneyebilirsiniz. Şişle örgü tavşan yapımı için gerekli olan malzemelerin listesini ve uygulamanın resimli anlatımını aşağıda bulabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • İstediğiniz renkte yün ip
  • İpe uygun kalınlıkta şiş
  • İğne ve iplik
  • Elyaf

Örgü tavşan yapmak için özel olarak ip almanıza gerek yok. Elinizde başka çalışmalardan kalan ipler varsa bunları tavşan yapmak için kullanabilirsiniz.

Şişle Örgü Tavşan Nasıl Yapılır?

Şişle örgü tavşan yapmak için haroşa örmeniz gerekiyor. Haroşa örgü nedir derseniz, örgüyü baştan sona hep ters ya da düz örmek olarak kısaca özetleyebiliriz. Bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önceden paylaştığımız, haroşa örgü nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz. Şişle örgü tavşan yapmak için aşağıdaki adımları dikkatli bir şekilde uygulamanız yeterlidir.

  • İlk olarak şişle istediğiniz sayıda örnek ilmek yapın. Orta kalınlıkta bir ip kullanıyorsanız 30 ilmek başlayarak küçük bir tavşan yapabilirsiniz.
  • Örgüyü başladıktan sonra 30 sıra kadar örün ve keserek bitirin.
  • Kare şeklinde bir parça ördükten sonra bunun üst tarafına iğne iplik ile üçgen şeklinde dikiş yapın. İpin ucunu kesmeden iğneyi çıkarın.
  • Elyaftan küçük bir parça alın ve bunu elinizde yuvarlayarak top haline getirin.
  • Top yaptığınız elyafı diktiğiniz üçgen yere koyun ve ipi iki taraftan hafifçe çekerek büzdürün ve ipi düğümleyin.
  • Sonrasında arkadaki parçanın üst tarafını dikin bunun içine de elyaf doldurduktan sonra açık kalan yerleri dikerek kapatın.
  • Son olarak tavşana dikiş ile göz ve burun yapın. İsterseniz bu aşamada minik bir ponpon yaparak tavşana kuyruk olarak bunu arkasına dikebilirsiniz.
  • Tüm bu aşamalardan sonra şişle örgü tavşan yapımı tamamlanmış oluyor. Sevimli tavşanı oynaması için çocuğunuza verebilirsiniz.

Bu kolay örgü çalışması sayesinde evde istediğiniz renk ve boyutta oyuncak tavşan yapabilirsiniz. Çocuğunuzun alerjik bir yapısı varsa bununla rahat oynayabilmesi için tavşan yapımında bebek yünü kullanabilirsiniz. Bu güzel çalışmayı evde yapmak isterseniz aşağıda paylaştığımız, şişle örgü tavşan yapımı resimli anlatım bu konuda işinize yarayabilir.

Şişle Örgü Tavşan Yapımı-1
Şişle Örgü Tavşan Yapımı-1

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir