Ispanak Yemeği Nasıl Yapılır?

Ispanak Yemeği Nasıl Yapılır

Ispanak yemeği nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını bulabilirsiniz. Sağlıklı bir besin olan ıspanağın böreğinin yanı sıra kavurma ve sulu yemeği de yapılmaktadır. Her sebzenin olduğu gibi ıspanağın da sulu yemeği daha sağlıklı ve besleyicidir. Sevdikleriniz için lezzetli ve besleyici bir sebze yemeği pişirmek isterseniz ıspanağın sulu yemeğini yapabilirsiniz. Daha önceden bu yemeği yapmadıysanız yazımızda konu hakkındaki bilgileri bulabilirsiniz.

Makale İçeriğinde Neler Var

Ispanak Yemeği Nasıl Yapılır?

Türk mutfağının sevilen sebze yemeklerinden olan ıspanak yemeğini yaparken içine pirinç ya da kıyma gibi malzemeler koyabilirsiniz. Bu şekilde yemek daha besleyici ve lezzetli olacaktır. Az malzeme ile sağlıklı ve lezzetli bir yemek pişirmek isterseniz ıspanak bunun için en uygun seçenektir. Daha önceden bu yemeği yapmadıysanız aşağıda paylaştığımız ıspanak yemeği tarifi ve malzeme listesi bu konuda işinize yarayabilir. Aşağıda verdiğimiz malzeme listesi 4 kişilik ıspanak yemeği yapımı içindir.

Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo ıspanak
  • 1 tane kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça ( domates salçası )
  • Tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

Yemeğin yapımında isterseniz karabiber ve pul biber gibi baharatlar da kullanabilirsiniz.

Ispanak Yemeği Yapılışı

Ispanakların kök kısımlarını bıçak ile kestikten sonra çeşmenin altında güzelce yıkayarak temizleyin. Ispanakları kesme tahtasına alarak bıçak ile yemeklik olarak doğrayın. Kuru soğanın kabuğunu soyun ve onu da yemeklik olarak doğrayın. Pirinçleri de çeşmenin altında yıkayın ve suyunu süzmesi için süzgece alın. Ön hazırlık aşamasının ardından ıspanak yemeği yapımına geçebilirsiniz.

Yemeği pişireceğiniz tencerenin içine sıvı yağı alın ve yağ kızdıktan sonra içine doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanlar yumuşayana kadar kavurduktan sonra üzerine salçayı da ekleyin. Birkaç dakika da bu şekilde kavurduktan sonra tencerenin içine ıspanakları da alın. Ispanakların rengi değişene kadar güzelce kavurun.

Tenceredeki ıspanaklar kavrulduktan sonra pirinç, tuz ve baharatları ilave edin. Malzemenin üzerine 1 su bardağı sıcak suyu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirdikten sonra ocağın altını kapatabilirsiniz.

Pirinçli ıspanak yemeği yapılışı bu şekilde olup yanında yoğurtla birlikte servis yaparak lezzetini arttırabilirsiniz. Afiyet olsun. Yemeği yaparken ıspanakları kavurduktan sonra üzerine ilave edeceğiniz su sıcak olmalı. Soğuk su eklemeniz halinde kavrulmuş olan ıspanaklar dirilecektir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için yemeğin suyunu sıcak kullanmayı unutmayın. Başka bir sağlıklı sebze olan pırasanın yemeğini yapmak isterseniz daha önden paylaştığımız, pırasa yemeği nasıl pişirilir yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir