Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır

Tavuk çorbası nasıl yapılır? sorusunun cevabını ve kolay tavuk suyu çorbası tarifini bu yazımızda bulabilirsiniz. Lezzetli ve yapılan bir çorba denince akla ilk gelen çeşitlerden birisi de tavuk çorbasıdır. Tavuk eti ile yapılan bu lezzetli çorba soğuk kış ayları için oldukça idealdir. Tavuk çorbası ekonomik malzemeler içermesi ve kısa sürede yapılması nedeni ile mutfakta size büyük kolaylık sağlayabilir. Daha önden bu lezzetli çorbayı pişirmediyseniz tavuk çorbası yapmanın püf noktalarını yazımızda bulabilirsiniz.

Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Türk mutfağının sevilen çorba çeşitlerinden birisi de tavuk çorbasıdır. Tavuğun suda kaynatılması ile yapılan bu çorba bol vitaminli ve oldukça lezzetlidir. Bu çorbayı sade yapabileceğiniz gibi lezzetini arttırmak için un, yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırlayacağınız terbiyeyi de kullanabilirsiniz. Bu lezzetli tarifi denemek isterseniz aşağıda paylaştığımız, terbiyeli tavuk çorbası tarifi işinize yarayabilir. Bu malzeme listesi ile 4 kişilik terbiyeli tavuk çorbası yapabilirsiniz.

Tarifi vermeden önce tavuk çorbası yapmanın püf noktalarından bahsedelim. Çorbanın terbiyesini hazırlarken malzemeleri çok iyi çırparak arada un topakları kalmamasına dikkat etmelisiniz. Terbiyeyi çorbaya eklemeden önce ocakta kaynayan tavuk suyundan 1 kepçe alarak bunu terbiyeye karıştırmalısınız. Hazırladığınız terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş yedirerek ilave etmelisiniz. Bu püf noktalarına dikkat ederseniz çorba tadanlardan tam not alacaktır.

Gerekli Malzemeler

  • 1 tane tavuk göğsü ya da birkaç tane tavuk budu
  • 1,5 litre su
  • Tuz

Çorbanın terbiyesi için;

  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Taze sıkılmış yarım limon suyu

Terbiyeli Tavuk Çorbası Yapılışı

Tavuk etini su ile beraber tencereye alın ve tavuk yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra haşlanmış tavuk etini tencereden alın ve didikleyerek parçalara ayırdıktan sonra tekrar tencerede kaynayan suyun içine katın. Tuzunu ektikten sonra çorba ocakta kaynarken siz de terbiyesini hazırlamaya geçebilirsiniz.

Bir kasenin içine yumurta, belirtilen miktarda un ve limon suyunu alın. Bunları güzelce çırptıktan sonra ocakta kaynamakta olan tavuk suyundan 1 kepçe kadar alıp, içine ilave edin. Bu şekilde terbiyeyi ılıştırdıktan sonra yavaş yavaş çorbanın içine ekleyin. Bu arada çorbayı sürekli karıştırın.

Tavuk çorbasına terbiyeyi ekledikten sonra 10 dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Evde terbiyeli tavuk çorbası yapılışı bu şekilde olup isterseniz servis yaparken üzerine maydanoz yaprakları serpebilirsiniz. Tavuk çorbasını yanında kruton ile birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Kolay çorba tarifleri ilginizi çekiyorsa daha önceden paylaştığımız, arpa şehriye çorbası nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir