Yumurtalı Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Yumurtalı Patates Salatası Yapımı

Yumurtalı patates salatası nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını bulabilirsiniz. Patates salatası kahvaltıda ve gün içinde sıkça tüketilen bir salata çeşididir. Ana malzemesi patates, yağ, tuz ve limon suyu olan bu salatanın lezzetini arttırmak için başka malzemeler de ilave edilebilir. Baharat ve çeşitli sebzelerle yapılan patates salatasını haşlanmış yumurta ile de yapabilirsiniz. Yumurtalı patates salatası yapmak isterseniz lezzetin formülünü yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Makale İçeriğinde Neler Var

Yumurtalı Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Patates salatasını daha doyurucu bir hale getirmek için en ideal malzeme haşlanmış yumurtadır. Bunun dışında suyunu bırakmayan başka sebze ve yeşilliklerde kullanabilirsiniz. Yumurtalı patates salatasına süzme yoğurt ya da mayonez ilave ederek bunu lezzetli bir mezeye çevirebilirsiniz. Özet olarak yumurtalı patates salatası yapmak için kullanacağınız malzemeler sizin damak tadınıza bağlıdır. Bu harika lezzeti test etmek isterseniz aşağıda paylaştığımız, yumurtalı patates salatası tarifi bu konuda işinize yarayabilir.

Gerekli Malzemeler

  • 3 tane orta boy patates
  • 3 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane limonun suyu
  • Tuz

Bunların dışında salatanın yapımında kekik ve pul biber gibi damak tadınıza uygun baharatlardan da kullanabilirsiniz. Bu malzeme listesi ile 2 kişilik yumurtalı patates salatası yapmanız mümkün.

Yumurtalı Patates Salatası Yapılışı

Yumurtalı Patates salatasını yapmak için ilk olarak patates ve yumurtaları haşlamanız gerekiyor. Yumurtaları ister top ister kayısı kıvamında kendi damak tadınıza göre haşlayabilirsiniz. Bunun için daha önceden paylaştığımız, yumurta nasıl haşlanır yazımıza göz atabilirsiniz. Patatesleri haşlarken kolaylık olması için önceden paylaştığımız, patates nasıl haşlanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Yumurta ve patatesleri haşladıktan sonra bunların kabuklarını soyun. Soyduğunuz yumurta ve patatesleri bıçak ile istediğiniz büyüklükte doğrayın. Bunları derin bir kasenin içine alın. Üzerine zeytinyağı, tuz ve istediğiniz baharatlardan ilave ettikten sonra tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Karıştırma aşamasında yumurta ve patatesleri ezmemek için dikkatli olmalısınız.

Tüm malzemeyi güzelce harmanladıktan sonra yumurtalı patates salatası servise hazırdır, afiyet olsun. Yumurtalı patates salatası yapılışı bu şekilde olup isterseniz içine taze ya da kuru soğan da katabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Yumurtalı patates salatası yaparken tek dikkat etmeniz gereken nokta patatesleri diri ya da çok yumuşak olarak haşlamamak. Baharat ve diğer sosları da uygun oranda kullanırsanız lezzetli bir salata yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir