Kıymalı Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Kıymalı Makarna Sosu Nasıl Yapılır

Kıymalı Makarna sosu nasıl yapılır? bu sorunun cevabını öğrenerek pişireceğiniz makarnaları daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Mutfaklarımızda en sık pişen yemek çeşidi olan makarnaya lezzet katmak için başta yoğurt olmak üzere birçok farklı sos kullanılmaktadır. Makarnaya katılacak sos damak tadına göre değişebilir. Dışarıdan hazır makarna sosu almak varken neden evde yapayım derseniz, ev yapımı makarna sosunun daha ucuz ve lezzetli olduğunu söyleyebiliriz. Bugün sizlerle bu lezzetli sos çeşitlerinden birisi olan kıymalı makarna sosunun yapılışını paylaşıyoruz.

Kıymalı Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Makarna sosları arasında en çok tercih edilen çeşitlerden birisi de kıymalı sostur. Kıyma, domates, yağ, tuz ve baharatların karışımı ile hazırlanan bu sos oldukça lezzetlidir. Makarnanın üzerine kıymalı sosun yanı sıra bir de yoğurt dökerseniz ortaya harika bir lezzet çıkacaktır. Daha önceden evde bu lezzetli sosu hazırlamadıysanız aşağıda paylaşacağımız, kıymalı makarna sosu tarifi bu konuda işinize yarayabilir.

Gerekli Malzemeler

  • 250 gram yağsız kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça ( domates salçası )
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı sıcak su

İsterseniz kıymalı makarna sosu yapımında salça yerine 3 tane domates de kullanabilirsiniz. Sosun yapımında kullanacağınız tuz ve karabiber miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Kıymalı Makarna Sosu Yapılışı

Ön hazırlık olarak kuru soğanın kabuklarını soyun ve bunu bıçakla yemeklik olarak doğrayın. Sosun yapında domates kullanacaksanız bunları yıkayın ve kabuklarını soyduktan sonra bıçakla küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağın da kabuğunu soyun ve bunu da bıçakla küçük küçük kesin. Bu ön hazırlık aşamasının ardından kıymalı makarna sosu yapımına geçebilirsiniz.

Bir tavanın içine sıvı yağı alın ve yağ kızdıktan sonra içine kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu bırakıp çektikten sonra soğanları ilave edin. Soğanlar biraz yumuşayana kadar kavurduktan sonra sıcak suda erittiğiniz domates salçasını, sarımsak, tuz ve baharatını ekleyin. Tüm malzemeyi güzelce karıştırdıktan sonra üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Bu şekilde 10 dakika kısık ateşte pişirerek sosun koyulaşmasını sağlayın. Tüm bu aşamalardan sonra enfes kıymalı sos kullanıma hazırdır, ocağın altını kapatabilirsiniz.

Evde kıymalı makarna sosu yapılışı bu şekilde olup isterseniz sosu yaparken içine birkaç tane yeşil biber de ilave edebilirsiniz. Bu lezzetli makarna sosunu spagetti, kelebek ve boru makarna gibi tüm makarna çeşitlerinde kullanabilirsiniz. Ayrıca mantılık makarna alarak bu sostan yapıp üzerine yoğurtla birlikte dökerek pratik bir şekilde mantı da yapabilirsiniz. Salçalı makarna sevenlerdenseniz daha önceden paylaştığımız, makarna için salça sosu nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir