Sandviç Nasıl Yapılır

Sandviç nasıl yapılır? diye merak edenler için bu yazımızda sorunun cevabını paylaşıyoruz. Sandviç, iki dilim ekmeğin arasına et, tavuk, peynir ve salata malzemeleri koyularak yapılan bir yiyecek çeşididir. Günümüzde tavuklu, sosisli, peynirli ve ton balıklı başta olmak üzere birçok farklı sandviç çeşidi bulunmaktadır. Sandviç yapımında ketçap, mayonez ve hardal gibi soslar da kullanılabilir. Sandviç sağlıklı beslenmek isteyenlerin ve diyet yapanların en çok tükettiği gıdalar arasında bulunmaktadır. Siz de kendiniz ve sevdikleriniz için evde sandviç hazırlayarak kahvaltı da ve gün içinde afiyetle tüketebilirsiniz.

Sandviç Nasıl Yapılır?

Sandviç yapmak için hazır sandviç ekmeği ya da dilimlenmiş ekmek kullanabilirsiniz. Diyet yapanlar sandviç yapımında daha düşük kalorili olan kepekli ekmek de kullanabilirler. Sandviç yapacağınız ekmeğin içine biraz tereyağı ya da labne peyniri sürebilirsiniz. Bunun dışında peynir, sosis, tavuk ya da ton balığı koyabilirsiniz. Daha sağlıklı ve besleyici bir sandviç hazırlamak için marul ya da kornişon turşu kullanılabilir. Sandviç yapımında kullanılan malzemeler damak tadına göre değişebilir. En son olarak lezzetini arttırmak için ketçap, mayonez ya da hardal kullanabilirsiniz.

Kahvaltı için peynir, domates, zeytin, biber ve marul gibi malzemelerle besleyici bir sandviç hazırlayabilirsiniz. Gün içinde acıktığınızda ise ton balıklı ya da tavuklu bir sandviç karnınızı doyurmanıza yardımcı olabilir. Çocuklar da sandviç sevdikleri için onlara kahvaltıda ve okuldan geldiklerinde kolay bir şekilde sandviç hazırlayabilirsiniz. Aşağıda paylaşacağımız ev yapımı sandviç tarifleri bu konuda işinizi kolaylaştırabilir.

Peynirli Domatesli Sandviç Tarifi

Gerekli Malzemeler

  • 1 tane sandviç ekmeği ya da 2 dilim ekmek
  • 1 tane domates
  • Beyaz peynir
  • 1 tane yeşil biber
  • Kornişon turşu

Peynirli Domatesli Sandviç Yapılışı

Domatesi yıkayın ve kabuğunu soyduktan sonra bıçak ile ince bir şekilde dilimleyin. Peyniri de ince bir şekilde kesin. Kornişon turşuyu uzunlamasına birkaç parçaya kesin. Biberi yıkadıktan sonra ince uzun parçalar halinde doğrayın. Bundan sonrasında malzemeleri sandviç ekmeğinin içine koyarak servis yapabilirsiniz.

Sosisli Sandviç Tarifi

Gerekli Malzemeler

  • 1 tane sandviç ekmeği
  • 1 tane sosis
  • İnce birkaç dilim kaşar peyniri
  • Ketçap
  • Mayonez
  • Hardal

Sosisli Sandviç Yapılışı

İlk olarak sandviç ekmeğinin içine listedeki malzemeleri koyun. Malzemelerin üzerine istediğiniz miktarda ketçap, mayonez ve hardal ilave ettikten sonra sosisli sandviç servise hazırdır. Afiyet olsun.

Sandviç ekmeğinin içine 2 tane marul yaprağı koyun. Bunların üzerine biraz ton balığı, mısır konservesi, kornişon ve zeytin koyarak lezzetli bir ton balıklı sandviç de yapabilirsiniz.

Yukarıda paylaştığımız tariflerden de anlaşılacağı gibi evde sandviç yapımı oldukça kolaydır. Sandviç iki dilim ekmeğin arasına damak tadına uygun her türlü gıda ve sos koyularak yapılan soğuk bir yiyecek çeşididir. Isıtma ve pişirme gibi aşamalar olmadığı için birkaç dakika içinde harika sandviçler hazırlayabilirsiniz. Evde kahvaltılık simit yapmak isterseniz daha önceden paylaştığımız, ev yapımı simit tarifi yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir