Sim ile Kavanoz Nasıl Süslenir?

Sim ile Kavanoz Nasıl Süslenir

Sim ile kavanoz nasıl süslenir? sorusunun cevabını öğrenerek siz de evde çok güzel dekoratif ürünler yapabilirsiniz. Günümüzde cam kavanozlarla çok güzel geri dönüşüm çalışmaları yapılmaktadır. Mutfağınızda boş kavanozlar varsa bugün bahsedeceğimiz kolay uygulamayı yaparak onları değerlendirebilirsiniz. Sim parlak görünümü nedeni ile dekoratif ürün yapımında sıkça kullanılan bir malzemedir. Bugün size bahsedeceğimiz kendin yap çalışmasında da kavanoz süslemek için sim kullanılmaktadır. Evde sim ile kavanoz süslemek isterseniz gerekli malzemelerin listesini ve uygulamanın resimli anlatımını aşağıda bulabilirsiniz. 

Sim ile Kavanoz Nasıl Süslenir?

Sim ile kavanoz süslemek oldukça kolaydır. Bunun için tek yapmanız gereken ne renk sim kullanacağınıza karar vermek ve sonrasında bunu temin etmek. Kırtasiye ve hobi malzemeleri satan yerlerde her renk simi rahatlıkla bulabilirsiniz. Şık bir dekoratif ürün yapmak için kavanozun tamamını değil sadece belirli yerlerini sim ile süsleyebilirsiniz. Bunun için uygulayabileceğiniz en kolay yöntem ise bant ile şerit yapmaktır. Banttan yapacağınız şeritler sayesinde kavanozu arada boşluklar kalacak şekilde süsleyebilirsiniz. Dekoratif mumluk yapmak isterseniz böyle bir tasarım çok işinize yarayabilir.

Gerekli Malzemeler

  • İstediğiniz büyüklükte cam kavanoz
  • Tutkal
  • Fırça
  • Makas
  • Bant
  • İstediğiniz renkte sim

Sim ile Kavanoz Nasıl Süslenir?

Listede verilen malzemeler hazır ise kavanoz süslemesi yapmak için aşağıdaki adımları uygulamaya başlayabilirsiniz. 

  • İlk olarak makas yardımı ile banttan şeritler kesin ve bunları kavanozun üzerine istediğiniz aralıklarda yapıştırın.
  • Sonraki aşamada kavanozun üzerindeki bant yapıştırmadığınız yerlere fırça yardımı ile tutkal sürün.
  • Kavanozdaki boşluklara tutkal sürdükten sonra buralara sim dökün.
  • Tutkal kuruduktan sonra bantları dikkatli bir şekilde çıkararak uygulamayı tamamlayabilirsiniz. 

Size bahsettiğimiz bu kolay kendi yap çalışması sayesinde kavanozdan çok güzel mumluklar yapabilirsiniz. İsterseniz kavanozları sim yerine cam boyası ile de boyayabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Uygulamayı denemek isteyenlerin işini kolaylaştırmak için aşağıda simle kavanoz süslemesi resimli anlatım paylaşıyoruz. Evde bu tür kolay kendin yap çalışmaları yapmaktan hoşlanıyorsanız daha önceden paylaştığımız, boya ile kavanoz süslemesi nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Sim ile Kavanoz Nasıl Süslenir-1
Sim ile Kavanoz Nasıl Süslenir-1

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir