Rafadan Yumurta Nasıl Pişirilir

Rafadan yumurta nasıl pişirilir? sorusunun cevabını öğrenerek siz de sabah kahvaltısında kendiniz ve sevdikleriniz için tam kıvamında rafadan yumurta yapabilirsiniz. Haşlanmış yumurtayı top, kayısı ya da rafadan olarak pişirmek mümkündür. Top yumurta katı, kayısı orta kıvamda ve rafadan yumurta ise az pişmiş olmaktadır. Top yumurtayı yapmak rafadan yumurta pişirmeye oranla daha kolaydır. Rafadan yumurta pişirmeye çalışırken çok pişerek kayısı ya da katı bir kıvam alabilir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için rafadan yumurtayı nasıl pişirdiğinizi gözden geçirmenizde fayda var.

Rafadan Yumurta Nasıl Pişirilir?

Rafadan yumurta pişirirken sorun yaşıyorsanız, rafadan yumurta nasıl yapılır? bunu öğrenmeniz gerekiyor. Rafadan yumurtayı küçük bir tencere ya da cezvede pişirebilirsiniz. Yumurtayı soğuk suyun içine koyarak kaynatabilir ya da önden suyu kaynattıktan sonra içine yumurtayı koyabilirsiniz. Yumurtanın haşlanırken çatlamaması ve kabuğunun kolay soyulması için suyuna biraz tuz atılması gerekmektedir. Yumurta kaynatırken ocak önce orta ısıya ayarlanmalı, su kaynadıktan sonra ise kısık ayara getirilmelidir. Bu şekilde yumurta haşlanırken kabuğunun çatlaması önlenebilir. Rafadan yumurtanın tam kıvamında olması için haşlanma süresi doğru olarak ayarlanmalıdır. Rafadan yumurta kaç dakikada haşlanır? bunu öğrenmek isterseniz daha önceden paylaştığımız, yumurta kaç dakikada haşlanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Yumurtayı rafadan pişirmek için cezveye ya da küçük bir tencereye su koyun ve içine 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Sonrasında yumurtayı cezvenin içine dikkatlice yerleştirin. Ocağın ısısını orta ayara getirin ve su kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 1 dakika daha bekleyerek ocağın altını kapatın. Bunun yerine isterseniz su kaynadıktan sonra da yumurtayı cezvenin içine alabilirsiniz. Bunun için cezveye su ve 1 çay kaşığı tuzu alın. Ocaktaki su kaynamaya başladıktan sonra kısık ayara getirin ve bir kaşık yardımı ile yumurtayı cezvenin içine alın. Yumurtayı kaynar suda 2 dakika pişirdikten sonra ocağın altını kapatabilirsiniz.

Rafadan yumurtayı cıvık kıvamda seviyorsanız haşlama süresini 2 dakika olarak ayarlamanız yeterlidir. Rafadan yumurtanın biraz daha katı kıvamda olmasını isterseniz bu süreyi 3 dakikaya kadar çıkarabilirsiniz. Ocağın altını kapattıktan sonra yumurtayı kaynar suda bekletmemelisiniz. Aksi halde ocağın altı kapalı olsa bile hala sıcak olan su nedeni ile rafadan yumurta pişmeye devem ederek katı bir kıvam alabilir. Böyle bir sorun yaşamamak için ocağın altını kapattıktan sonra yumurtayı kaynar suyun içinden dikkatlice alarak çeşmeniz altına tutun.

Tüm bu aşamalardan sonra rafadan yumurta servise hazırdır, afiyet olsun. Bu yazımızda sizlerle rafadan yumurta pişirmenin püf noktaları hakkında bilgiler paylaştık. Siz de bu pratik bilgilerden faydalanarak tam kıvamında rafadan yumurta pişirerek sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile yiyebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir