Ispanak Kavurması Nasıl Yapılır?

Ispanak Kavurması Nasıl Yapılır

Ispanak kavurması nasıl yapılır? bunu bilmiyorsanız yazımızda sorunun cevabını bulabilirsiniz. Ispanak börek yapımında kullanılan bir sebzedir. Ayrıca sulu yemeği ve kavurması da mutfaklarımızda sıkça pişmektedir. Vitaminli ve besleyici yemekler yaparak sağlıklı beslenmek isterseniz ıspanak yemeğini mutfaklarınızdan eksik etmemelisiniz. Ispanak yemeği denince çoğunluğun aklına sulu yemeği gelse de ıspanak kavurması da oldukça lezzetlidir. Evde kolay ıspanak yemeği yapmak isterseniz konu hakkındaki detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Ispanak Kavurması Nasıl Yapılır?

Ispanak kavurması sadece ıspanak ve kuru soğan ile yapılabileceği gibi yemeğin lezzetini arttırmak için biraz domates salçası da kullanılabilir. Bunun yanı sıra baharatlı yemeklerden hoşlananlar ıspanak kavurması yaparken pul biber ya da karabiber gibi baharatlardan istedikleri miktarda kullanabilirler. Ispanak kavurması yaparken bunları doğradıktan sonra doğrudan kavurabilir ya da önce biraz haşladıktan sonra da kavurma yapabilirsiniz. Haşlanmış ıspanakla yapılan kavurma daha kısa sürede piştiği ve lezzetli olduğu için önden kavurmanızı tavsiye ediyoruz. Yemeği daha lezzetli ve besleyici bir hale getirmek isterseniz yumurtalı olarak da kavurabilirsiniz. Daha önceden evde bu yemeği pişirmediyseniz aşağıda paylaşacağımız, ıspanak kavurması tarifi bu konuda işinize yarayabilir.

Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo ıspanak
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Yarım su bardağı su

Paylaştığımız malzeme listesi 4 kişilik ıspanak kavurması yapımı içindir. Ispanak kavurmasının yanına yoğurt çok yakıştığı için serviste 1 kase yoğurt da kullanabilirsiniz.

Ispanak Kavurması Yapılışı

İşe ilk olarak ıspanağı temizlemekle başlayın. Bir bıçak yardımı ile ıspanakların kök kısımlarını keserek alın. Daha sonra ıspanakların çürük ya da sararmış yerlerini de temizleyin. Çeşmenin altında yıkadıktan sonra daha iyi temizlenmesi için 1 saat kadar sirkeli suyun içinde bekletin. Sirkeli sudan çıkardığınız ıspanakları tekrar sudan geçirin. Kuru soğanların kabuğunu soyup bunları da yemeklik olarak doğrayın. Bu şekilde yemeğin ön hazırlık aşamasını tamamladıktan sonra ıspanak kavurmasını yapmaya başlayabilirsiniz.

Bir tencerede ıspanakları hafifçe yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra haşlanmış ıspanakların suyunu süzerek bıçak ile yemeklik olarak doğrayın. Bir tavanın içine tereyağını alın ve yağ ısındıktan sonra içine soğanları ilave ederek renkleri hafifçe sararana kadar kavurun. Sonrasında içine haşlanmış ıspanakları, yarım su bardağı su ve tuzu ekleyin. Ispanak suyunu çekene kadar kavurduktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz.

Tüm bu aşamalardan sonra ıspanak kavurması yapılışı tamamlanmış oluyor. Yemeği servis edebilirsiniz, afiyet olsun. Ispanak kavurmasını isterseniz yumurtalı olarak da yapabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken ıspanak kavrulduktan sonra ocağın altını kapatmadan önce içine birkaç tane yumurta kırmak ve yumurtayı istediğiniz kıvamda pişirdikten sonra ocağın altını kapatmak. İsterseniz ıspanak kavurması yaparken 1 yemek kaşığı da salça kullanabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Ispanağın kavurması yerine sulu yemeğini pişirmek isterseniz daha önceden paylaştığımız, ıspanak yemeği nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir