Yaş Pasta Kreması Nasıl Yapılır

Yaş pasta kreması nasıl yapılır? sorusunun cevabını öğrenerek ev yapımı pastalarınızı daha güzel ve lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Sevilen pasta çeşitlerinden birisi olan yaş pastanın özelliği kremasıdır. İki kek parçasının arasına ve üzerine sürülen krema sayesinde harika pastalar yapılmaktadır. Dışarıdan pasta almak yerine bunu evde kendiniz yapıyorsanız kremasını da kendiniz yapabilirsiniz. Evde pasta kreması yapmanın zor olduğunu düşünüyorsanız bu konuda ihtiyacınız olan pratik bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Yaş Pasta Kreması Nasıl Yapılır?

Evde yaş pasta yapmanın püf noktalarını bilirseniz ilk denemenizde bile enfes bir krema hazırlayabilirsiniz. Pasta kreması yapmak için doğru malzemelerin uygun oranda kullanılması oldukça önemlidir. Eksik malzeme ile yapılan bir krema kıvam ve lezzet yönünden beklentiyi karşılamayacaktır. Kremayı yaparken ocağın altını yakmadan önce belirtilen miktarda süt, yumurta, un, nişasta ve toz şekeri bir tencerenin içine alın. Malzemelerin hepsini önden güzelce karıştırarak toz şekerin tamamen erimesini sağlayın. Hazırladığınız karışım koyu boza kıvamına geldiği zaman ocağın altını açın ve orta ısıda pişirmeye başlayın. Dibinin tutmaması için ocağın altını kapatana kadar sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Bu şekilde pasta kremasını hazırladıktan sonra krema soğuyuncaya kadar ara ara karıştırmaya devam edin. Bu şekilde kremanın kabuk tutmasını önleyebilirsiniz. Hazırladığınız yaş pasta kreması soğuduğunda bunu hemen kullanmanız gerekmektedir. Kremayı dışarıda uzun süre bekletmeniz ekşimesine neden olabilir. Bu pratik bilgileri uygulayarak evde lezzetli bir pasta kreması hazırlayabilirsiniz. Denemek isteyenler için aşağıda ev yapımı yaş pasta kreması tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çak kaşığı pudra şekeri
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 çay kaşığı vanilya

Yaş Pasta Kreması Yapımı

Bir tencerenin içine belirtilen miktarda yumurta, un, toz şeker, nişasta ve pudra şekerini alın. Toz şeker eriyip, malzemeler koyu boza kıvamına gelene kadar güzelce çırpmaya devam edin. Sonrasında ocağın altını açın ve orta ateşte sürekli karıştırarak krema koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra tencerenin içine tereyağı ve vanilyayı da ilave edin. Koyduğunuz yağ eriyene kadar sürekli karıştırın. Yaptığınız yaş pasta kreması soğuyana kadar bunu ara ara karıştırmanız gerekmektedir. Bunu yapmazsanız krema kabuk tutacağı için pastanın lezzeti umduğunuz gibi olmayabilir. Evde sade yaş pasta kreması yapılışı bu şekilde olup, soğuyan pasta kremasını fazla bekletmeden kullanmalısınız. Aksi halde pasta kreması ekşiyeceği için yenisini yapmanız gerekebilir.

Yaş pasta kremasını sade yerine kakaolu olarak da yapmanız mümkün. Böyle bir durumda kremaya koyacağınız toz şeker miktarını biraz arttırabilirsiniz. Bu yazımızda merak edenler için evde pasta kreması nasıl yapılır? sorusunun cevabını paylaştık. Evde lezzetli bir çikolata sosu hazırlamak isterseniz daha önceden paylaştığımız evde çikolata sosu nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir