Kakaolu Pasta Kreması Nasıl Yapılır?

Kakaolu Pasta Kreması Nasıl Yapılır

Kakaolu pasta kreması nasıl yapılır bunu öğrenerek evde yaptığınız pasta ve kekler için harika bir krema yapabilirsiniz. Pasta kreması sade olabileceği gibi damak tadına uygun olarak kakaolu, limonlu, muzlu ve çilekli olabilir. Evde kek ya da pasta yapacağınız zaman buna hazır krema kullanmak yerene evde kendiniz de yaş pasta kreması yapabilirsiniz. Ev yapımı kakaolu pasta kremasının lezzetini denemek isterseniz bu konudaki pratik bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Kakaolu Pasta Kreması Nasıl Yapılır?

Yaş pasta sadece doğum günlerinde değil çay saatlerinde de severek tüketilmektedir. Günümüzde çoğu bayan kek, kurabiye ve pastayı evde yapmayı tercih etmektedir. Evde yaş pasta yapmak için hazır pandispanya ve pasta kreması kullanılabileceği gibi bunlar evde de yapılabilir. Evde yuvarlak bir kalıp yardımı ile pasta kekini yaptıktan sonra pasta kremasını da kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bu önerimizi değerlendirmek isterseniz aşağıda vereceğimiz kakaolu pasta kreması tarifi bu konuda işinize yarayabilir.

Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

Fazla şekerden hoşlanmıyorsanız şeker oranını 3,5 yemek kaşığı olarak da ayarlayabilirsiniz. Yapacağınız kremanın daha parlak olmasını isterseniz 1 çay kaşığı kadar tereyağı kullanabilirsiniz.

Kakaolu Pasta Kreması Yapımı

Bir tencerenin içine belirtilen miktarda un, toz şeker, nişasta, kakaoyu alın. Bunları güzelce karıştırdıktan sonra üzerine sütü ilave edin. Tüm malzemeyi güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açın ve ocaktaki malzeme koyu bir kıvam alana kadar çırparak karıştırın. Krema koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatın ve içine vanilyayı da ekleyerek iyice çırpın.

Tüm bu aşamalardan sonra kakaolu pasta kreması kullanıma hazırdır, bunu pandispanya ya da ev yapımı kekin içine ve üzerine sürerek harika bir pasta yapabilirsiniz. Paylaştığımız yaş pasta kreması tarifini her türlü kek ve pasta yapımında kullanabilirsiniz. Tariften de anlaşılacağı gibi evde kakaolu pasta kreması yapımı oldukça kolaydır. Evde yaş pasta kreması yapımı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önceden paylaştığımız, yaş pasta kreması nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir