Kolay Su Böreği Tarifi

Kolay Su Böreği Tarifi

Kolay su böreği tarifi sayesinde artık siz de evde kahvaltı ve çay saatleri için lezzetli bir börek yapabilirsiniz. Börek sevilen bir hamur işi olduğu için kahvaltıda da sıkça tercih edilir. Yufka açmayı bilenler evde kolayca börek yaparken yufka açamayanlar da hazır yufka kullanarak harika börekler pişirebilirler. Siz de yufka açmayı bilmeyenlerdenseniz bu yazımızda paylaşacağımız hazır yufkadan börek tarifi işinize yarayabilir.

Makale İçeriğinde Neler Var

Kolay Su Böreği Tarifi

Hazır yufka kullanımda kolaylık sağladığı için günümüzde birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Hazır olarak açılmış olan yufkanın içine ister patatesli, ister peynirli, ıspanaklı ya da kıymalı iç harcı yapabilirsiniz. Bu konudaki tercih sizin damak tadınıza bağlıdır. Birçok börek harcı bulunduğu gibi farklı börek çeşitleri de bulunmaktadır. Su böreğinin bu çeşitler arasında ayrı bir yeri vardır. Evde bu lezzetli böreği hazır yufka ile yapmak isterseniz aşağıda paylaştığımız, kolay su böreği tarifi ve malzeme listesi bu konuda işinize yarayabilir.

Gerekli Malzemeler

  • 5 tane hazır yufka

Börek sosu için;

  • 3 tane yumurta
  • Yarım su bardağı süt

Börek içi için;

  • 400 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Kolay Su Böreği Yapımı

İlk olarak börek sosunu ve peynirli iç harcını hazırlamakla işe başlayın. Maydanozları güzelce yıkayın ve bir bıçak yardımı ile ince olarak kıyın. Bir kaseye aldığınız beyaz peyniri çatal yardımı ile ezin ve içine kıyılmış maydanozları da ekleyerek bunları güzelce karıştırın.

Börek sosu için derin bir kasenin içine yumurtaları kırın ve çok az tuz ektikten sonra güzelce çırpın. Daha sonra içine belirtilen miktarda süt koyun ve tüm malzemeyi sos kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Bu şekilde su böreği için peynirli harcı ve sütlü- yumurta sosunu hazırladıktan sonra börek yapımına geçebilirsiniz.

Fırın tepsisini bir fırça yardımı ile yağlayın ve sonrasında hazır yufkalardan birini tepsiye yayın. Yufkanın kenarlarındaki fazlalıkları içe doğru kıvırmayın, bunları tepsinin dışına sarkacak şekilde bırakın. Kalan 4 tane hazır yufkayı da elinizle büyük parçalar halinde koparın ve bunların yarısını hazırladığınız sütlü-yumurta karışımına batırarak tepsinin içindeki yufkanın üzerine yaydırın. Bunun üzerine peynirli börek harcını dökerek bir kaşık yardımı ile yaydırın. Geriye kalan yufkaları da bunun üzerine koyduktan sonra tepsinin dışındaki yufka kenarını da bunun üzerine kapatın. Kalan sosu üzerine döktükten sonra böreği önceden ısıttığınız 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika içince su böreği pişmiş olacaktır.

Su böreğini fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar ılıması için beklettikten sonra bıçak yardımı ile dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Bu yazımızda sizlerle kolay su böreği yapımı hakkında pratik bilgiler paylaştık. Siz de sevdiklerinize lezzetli bir börek yapmak isterseniz bu tarifimizi uygulayabilirsiniz. Böreğin pişme ısısı hakkında bilgiye ihtiyacınız varsa daha önceden paylaştığımız, börek kaç derecede pişer yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir