Elma Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Elma Dondurucuda Nasıl Saklanır

Elma dondurucuda nasıl saklanır? diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz. Sevilen meyvelerden birisi olan elma aynı zamanda kek, kurabiye, pasta ve tatlı yapımında kullanılmaktadır. Bu meyveyi her mevsim bulmak mümkün olsa da ucuz olduğu dönemde fazlaca alarak evde muhafaza etmek isteyebilirsiniz. Elma çoğu meyveye oranla daha uzun süre çürümeden muhafaza edilebilse de bu süre yaklaşık 2 hafta kadardır. İhtiyacınızdan fazla elma aldıysanız bunları uzun süre muhafaza etmek isterseniz derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Daha önceden dondurucuda elma saklamadıysanız bu konuda ihtiyacınız olan pratik bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Elma Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Günümüzde birçok meyve ve sebze derin dondurucuda uzun süre güvenli bir şekilde muhafaza edilebilmektedir. Bu sayede meyve ve sebzeler ucuz olduğu dönemlerde alınarak daha sonradan da tüketilebilir. Elmayı derin dondurucuda güvenli bir şekilde muhafaza etmek isterseniz öncelikle çürüksüz olan taze elmaları tercih etmelisiniz. Pazardan aldığınız taze elmaları dondurmak için uygun yöntemleri kullanarak bunları ihtiyacınız olduğu zaman tüketebilirsiniz. Elma dondurmak için bunları dilimleyebilir ya da bütün olarak dondurucuya koyabilirsiniz. Bu yöntemleri nasıl uygulayacağınızı aşağıda anlatıyoruz. Derin dondurucuda elma saklamak için hangi yöntemi uygularsanız uygulayın elmaları eve getirdikten sonra bekletmeden bol su ile yıkayarak üzerlerindeki toz ve ilaç kalıntılarından arındırmanız gerektiğini unutmayın.

Elma Dilimlenerek Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Yıkadığınız elmaların kabuklarını soyduktan sonra bunların çekirdeklerini çıkararak bıçak ile dilimleyin. Sonrasında bir kabın içine su doldurun ve bu suyun içine 3 yemek kaşığı kadar limon suyu koyarak güzelce karıştırın. Dilimlediğiniz elmaları bu suyun içinde biraz bekletin. Bu pratik yöntemi uygulayarak elmaların kararmasını önleyebilirsiniz. Limonlu sudan çıkardığınız elmaları tek kullanımlık porsiyonlara ayırdıktan sonra bunları buzdolabı poşetlerine koyun. Üzerlerine tarihi yazdıktan sonra bunları dondurucuya kaldırabilirsiniz.

Elma Bütün Olarak Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Elmayı dilimlemek yerine bütün olarak derin dondurucuya kaldırmak isterseniz bunları güzelce yıkadıktan sonra kurulayın. Sonrasında tek seferde kullanacağınız sayıda elmayı buzdolabı poşetine koyarak ağzını hava almayacak şekilde kapattıktan sonra üzerine tarihi yazın. Tüm bu aşamalardan sonra elmaların bulunduğu buzdolabı poşetlerini derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.

Elma Derin Dondurucuda Kaç Ay Saklanır?

İlk kez derin dondurucuda elma muhafaza edecek olanlar, elma dondurucuda kaç ay saklanır? diye merak edebilirler. Çürüksüz olan elmalar uygun şekilde hazırlandıktan sonra buzdolabı poşetlerine hava almayacak şekilde koyulduğu zaman derin dondurucuda 8 ile 10 ay arasında güvenli bir şekilde muhafaza edilebilir. Bu yazımızda sizlerle derin dondurucuda elma saklamak için uygulayabileceğiniz yöntemler hakkında bilgiler paylaştık. Verdiğimiz bilgilerden faydalanarak siz de elmayı gerektiği zaman kullanmak üzere dondurucuda saklayabilirsiniz. Sevilen sebzelerden olan pırasayı derin dondurucuda güvenli bir şekilde muhafaza etmek isterseniz daha önceden paylaştığımız, pırasa dondurucuda nasıl saklanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir