Domates Nasıl Kolay Soyulur

Domates nasıl kolay soyulur? diye merak ediyorsanız sorunun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. Domates salatalarda, sos ve yemek yapımında kullanılmasının yanı sıra sabah kahvaltılarında da sıkça tercih edilen bir sebzedir. Domatesi yemesi güzeldir fakat kabuğunu soymak biraz zor olmaktadır. Siz de domates kabuğu soyarken zorlanıyorsanız bu yazımızda bahsedeceğimiz yöntemi uygulayabilirsiniz. Domates kabuğu soymanın püf noktalarını merak edenler için aşağıda konunun detaylarını paylaşıyoruz.

Domates Nasıl Kolay Soyulur?

Domates soymanın püf noktaları denince bu konuda farklı yöntemler uygulandığını söyleyebiliriz. Bu yöntemler arasında en kolay ve güvenilir olanını sizlere anlatmak istiyoruz. Bu pratik yöntemde domatesler sıcak suda bekletilerek kabuklarının yumuşaması sağlanmaktadır. Bu sayede domatesler kısa sürede kolaylıkla soyulabilmektedir. Siz de bu yöntemi uygulamak isterseniz ilk olarak domatesleri güzelce yıkayın. Sonrasında bıçak yardımı ile kabuğunu soymak istediğiniz domateslerin yeşil kısımlarını dikkatli bir şekilde çıkarın. Domateslerin etli alt tarafındaki etli kısımlara bıçak ile artı şeklinde bir kesik yapın. Bu kesik çok derin olmamalı sadece kabuğu hafifçe çizecek şekilde olmalıdır.

Domates Nasıl Kolay Soyulur-1
Domates Nasıl Kolay Soyulur-1

Bu ön hazırlık aşamasının ardından bir tencerede su kaynatın. Başka bir tencereye de soğuk su doldurun. Tenceredeki su kaynadıktan sonra domatesleri içine alın ve 10 saniye kadar sıcak suyun içinde beklettikten sonra delikli kepçe yardımı ile alın. Kaynar sudan çıkardığınız domatesi hemen soğuk suyun olduğu tencerenin içine alın. Domatesi soğuk sudan aldığınızda tepesinde açtığınız kesiğin olduğu yerlerdeki kabukların açılmış olduğunu görebilirsiniz. Hiç bıçak kullanmadan açılan bu kabukları elinizle dışa doğru çekerek kolay bir şekilde soyabilirsiniz.

Domates kabuğunu kolay soymak için bu yöntemi uygularken domatesi kaynar suda bekleteceğiniz süreye dikkat etmelisiniz. Domatesleri uzun süre kaynar suda bekletirseniz bunlar haşlanarak dağılacaktır. Böyle bir sorun yaşamamak için domatesleri kaynar suyun içinde 1 dakikadan daha fazla tutmamalısınız. Bu yazımızda domates kabuğu nasıl soyulur? sorusunun cevabı olabilecek en pratik yöntemi sizlerle paylaştık. Bu yöntem sayesinde kısa sürede istediğiniz sayıda domatesi hiç zorlanmadan rahatlıkla soyabilirsiniz. Yemek yaparken kuru soğanı kolay bir şekilde doğramak isterseniz daha önceden paylaştığımız, yemeklik soğan nasıl doğranır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir