Elma Tatlısı Nasıl Yapılır

Elma tatlısı nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını bulabilirsiniz. Şerbetli ve sütlü tatlıların yanı sıra meyve ile yapılan tatlı çeşitleri de bulunmaktadır. Başta meyve salatası ve ayva tatlısı olmak üzere birçok lezzetli meyve tatlısı çeşidi vardır. Elma tatlısı da bu çeşitlerden birisi olup, hem sağlıklı hem de lezzetli olduğu için sıkça tercih edilmektedir. Yemek sonrasında hafif bir tatlı tüketmek isterseniz elma tatlısı isabetli bir seçim olacaktır. Elma tatlısı yapmak isterseniz bunun için gerekli olan malzemelerin listesini ve tatlının yapılışı hakkındaki detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Elma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbetli tatlılar grubunun en hafif tatlı çeşitlerinden birisi elma tatlısıdır. Kabukları soyulan elmaların su ve şeker ile kaynatılarak yumuşatılması ile yapılan pratik bir tariftir. Elma tatlısının farklı malzemelerle yapılan birçok çeşidi bulunmaktadır. Bazı tariflerde gıda boyası da kullanılarak elmalar renklendirilmektedir. Elma tatlısı yaparken vanilya, karanfil ya da tarçın gibi farklı aromalar kullanılabilir. Haşlanan elmaların içine krem şanti, çikolata sosu, dövülmüş fındık ya da ceviz koyulabilir. Sıcak yaz günlerinde ferahlamak için dondurmalı elma tatlısı yapılabilir. Özel yemek davetlerinde menünüzde kaymaklı elma tatlısını da yer verebilirsiniz. Daha önceden bu tatlıyı yapmayanlar için aşağıda, kolay elma tatlısı tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 4 tane elma
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Bu malzeme listesi 4 kişilik elma tatlısı yapımı içindir.

Elmaların içine doldurmak için;

  • 1 paket krem şanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt

İsterseniz krem şanti yerine ev yapımı çikolata sosu da kullanabilirsiniz.

Elma Tatlısı Yapımı

Elmaları güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. Daha sonra bunların ortasındaki çekirdekleri oyarak çıkarın. Bu ön hazırlık aşamasının ardından elma tatlısı yapımına başlayabilirsiniz.

Yayvan bir tencereye elmaları tek sıra halinde yerleştirin. Elmaların üzerine toz şekeri serpin ve üzerine suyu ilave edin. Elmalar yumuşayana kadar kaynattıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Elmaları soğumaları için bir kenarda beklemeye alın. Siz de bu arada elmaların içini doldurmak için iç harcı hazırlayabilirsiniz.

Elma tatlısının içine paylaştığımız tarifteki gibi krem şanti doldurabilir ya da çikolatayı benmari usulü eriterek sos yapabilirsiniz. İsterseniz dövülmüş fındık ya da ceviz içi de kullanabilirsiniz. Bu konudaki tercih sizin damak tadınıza bağlı. Krem şanti sosu için 1 paket krem şantiyi yarım su bardağı süt ile çırparak krema haline getirin.

Soğuyan elmaları servis tabağına alın ve elmaların içini krem şanti ile doldurun. Tüm bu aşamalardan sonra elma tatlısı servise hazırdır. Afiyet olsun. Bu yazımızda sizlerle elma tatlısı yapımı hakkında bilgiler paylaştık. Siz de az malzeme ile lezzetli ve sağlıklı bir tatlı yapmak isterseniz elma tatlısını tercih edebilirsiniz. Bu tür hafif tatlılardan hoşlanıyorsanız daha önceden paylaştığımız, kabak tatlısı nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir