Evde Galeta Unu Nasıl Yapılır

Evde galeta unu nasıl yapılır? sorusunun cevabını öğrenerek hem bayat ekmekleri değerlendirebilir hem de gerektiğinde kullanmak için elinizin altında ev yapımı galeta unu bulundurabilirsiniz. Galeta unu köfte ve tavuk yapımında kullanılan bir malzemedir. Günümüzde birçok bayan dışarıdan galeta unu almak yerine bunu evde kendi yapmaktadır. Siz de bu unu dışardan alanlardansanız evde yapmayı deneyebilirsiniz. Bu sayede evdeki bayatlayan ekmekleri de atmak yerine değerlendirme imkanı bulabilirsiniz. Evde galeta ununu nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız bu konudaki pratik bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Evde Galeta Unu Nasıl Yapılır?

Her ne kadar dikkat etsek de zaman zaman mutfağımızda bayat ekmek bulunur. Bu ekmekleri nasıl değerlendireceğimizi düşündüğümüzde ilk aklımıza gelen bunları yumurtaya bulayarak kızartmaktır. Sabah kahvaltısı için yumurtalı ekmek yapmak isterseniz bu konuda fikir sahibi olmak için daha önceden paylaştığımız, yumurtalı ekmek nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz. İsterseniz bayat ekmekleri çorbanın yanında tüketmek için kruton da yapmanız mümkün. Evde kruton yapmak isterseniz daha önceden paylaştığımız, kruton nasıl yapılır yazımıza da göz atabilirsiniz. Bunların yerine bayat ekmekleri galeta unu da yapabilirsiniz. Bu kolay yöntemi uygulayarak evde her zaman el altında galeta unu bulundurabilirsiniz. Denemek isteyenler için aşağıda ev yapımı galeta unu tarifi paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • Bayat ekmek ya da pide

Galeta unu yapımında her ekmek çeşidini kullanabilirsiniz.

Evde Galeta Unu Yapımı

Ekmekleri bıçak ile küp küp doğrayın ve bunları fırın tepsisine sıralayarak 170 derece fırında 15 dakika kadar kuruyana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kuru ekmekleri bir süre soğuması için beklettikten sonra mutfak robotunda çekin. Son olarak tel süzgeçten geçirerek un haline gelmesini sağlayın. Tüm bu aşamalardan sonra ev yapımı galeta unu kullanıma hazırdır. Galeta ununu ağzı kapaklı cam bir kavanoza koyarak gerektiğinde kullanabilirsiniz. Unu daha uzun süre saklamak isterseniz buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucuda da muhafaza edebilirsiniz.

Bu yazımızda evde galeta unu yapımı hakkında pratik bilgiler paylaştık. Galeta unu içeren tüm tariflerde bu unu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ekmekleri fırınladığınızda bunları kızarana kadar değil sadece kuruyana kadar pişirmeniz gerekmektedir.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir