Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır

Paçanga böreği nasıl yapılır? bunu öğrenerek evde sevdikleriniz için lezzetli bir börek hazırlayabilirsiniz. Börek, Türk mutfağında ayrı bir yere sahiptir. Yağda kızaran, fırında ya da tavada pişirilen birçok börek çeşidi bulunmaktadır. Börekler pişirilme şekline ve kullanılan malzemelere göre farklı isimlerle adlandırılır. Paçanga böreği de sevilen hamur işi çeşitlerinden birisidir. Bu börek kıymalı veya pastırmalı olarak yapılmaktadır. Bu malzemelerin yanı sıra domates ve biber gibi sebzeler de kullanılmaktadır. Paçanga böreğini hazır yufka ile de yapabileceğiniz için kolay börek tarifleri kategorisine dahil olmaktadır. Evde kolay bir şekilde paçanga böreği pişirmek isterseniz bunun için gerekli olan malzemelerin listesini ve böreğin yapılışı hakkındaki detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?

Paçanga böreği pastırma, kıyma, domates, biber gibi malzemelerle yapılan bir börek çeşididir. Bu böreğin özelliği üzerinde galeta unu olmasıdır. Bu sayede ister fırında, ister yağda pişsin her zaman çıtır çıtır ve lezzetli olmaktadır. Yufka açmayı bilmeseniz de hazır yufka kullanarak evde paçanga böreği yapmanız mümkün. Kahvaltıda ya da çay saatinde sıcacık ve lezzetli bir börek hazırlamak isterseniz aşağıda paylaşacağımız, fırında paçanga böreği tarifi ve malzeme listesi bu konuda işinize yarayabilir.

Gerekli Malzemeler

  • 1 tane hazır yufka

Böreğin içi için;

  • 8 dilim pastırma
  • 8 dilim kaşar peyniri

Börek sosu için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta sarısı

Paçanga Böreği Yapımı

  • 1 tane yumurta akı
  • Galeta unu

Paçanga Böreği Yapımı

Bir kasenin içine belirtilen miktarda süt, sıvı yağ ve yumurta sarısı alarak bunları güzelce çırparak sos kıvamına gelmelerini sağlayın. Sonrasında yufkayı düz bir zemine serin ve bıçak yardımı ile bunu 8 üçgen parçaya kesin. Bu ön hazırlık aşamasının ardından paçanga böreği yapımına geçebilirsiniz.

Bir fırça yardımı ile yufkaların üzerine hazırladığınız sostan sürün. Bu yufkaların geniş kenarlarına önce 1 dilim pastırma ve bunun üzerine de 1 dilim kaşar peyniri yerleştirdikten sonra yufkaların kenarlarını içe doğru katlayarak sarın.

Börekleri pişireceğiniz fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Sonrasında pastırmalı-peynirli börekleri önce yumurta akına sonra da galeta ununa batırın.

Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz paçanga böreklerini önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Böreklerin pişme süresi 30 ila 40 dakika arasında değişebilir.

Paçanga böreklerini fırından çıkardıktan sonra bir süre ılımaları için bekletin. Sonrasında bunları bütün olarak ya da bıçak ile birkaç parçaya keserek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında paçanga böreği yapımı bu şekilde olup, isterseniz içine domates ve biber de ilave edebilirsiniz. Börekleri fırında pişirmek yerine yağda da kızartabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Evde milföy hamuru ile lezzetli bir börek pişirmek isterseniz daha önceden paylaştığımız, sucuklu milföy böreği nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir