Domates Dondurucuda Nasıl Saklanır

Domates dondurucuda nasıl saklanır? bunu öğrenerek yazın aldığınız domatesleri ışın tüketmek için güvenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Domates yemek, meze ve soslara renk vermesinin yanında ayrı bir lezzet de katar. Günümüzde kışın da domates bulmak mümkündür fakat bunlar yazın olduğu kadar lezzetli ve ucuz değildir. Bu nedenle yaz sonlarına doğru domatesin en bol ve ucuz olduğu dönemde salça ya da konserve yapan kişi sayısı oldukça fazladır. Eğer evde salça ya da konserve yapmanın zahmetli olduğunu düşünüyorsanız domatesi derin dondurucuda kışa kadar muhafaza edebilirsiniz. Domatesi dondurucuda saklamak için uygulayabileceğiniz yöntemleri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Domates Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Derin dondurucuda domates saklamak için uygulayabileceğiniz üç farklı yöntem bulunmaktadır. Birincisi domatesi dondurucuya çiğden koymaktır. İkinci yöntem domatesi şokladıktan sonra dondurucuya koymak ve üçüncü yöntem de közledikten sonra dondurucuya kaldırmaktır. Domatesi çiğden veya şoklayarak dondurucuya koyarsanız bunu yemeklerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Meze ve çorba yapımında kullanmak için de közlenmiş olarak dondurulan domatesler idealdir. Bu yöntemleri nasıl uygulayacağınızı aşağıda detaylı olarak anlatıyoruz.

Domates Dondurucuda Çiğ Olarak Nasıl Saklanır?

Domatesleri derin dondurucuda çiğ olarak saklamak isterseniz ilk olarak bunları güzelce yıkayın. Domatesler suyunu süzdükten sonra kesme tahtasına alarak küp küp doğrayın. İsterseniz domatesleri doğramak yerine rendeleyebilirsiniz. Bu konudaki tercih size bağlı. Domatesleri hazırladıktan sonra bunları tek kullanımlık porsiyonlara ayırın ve buzdolabı poşetlerine koyun. Poşetlerin içinin havasını güzelce aldıktan sonra ağızlarını sıkıca kapatın ve bunları dondurucuya kaldırın.

Domates Dondurucuda Şoklanarak Nasıl Saklanır?

Bildiğiniz gibi şoklanarak dondurucuya koyulan sebzeler daha canlı ve taze görünmektedir. Domatesi şoklayarak dondurucuya koymak isterseniz ilk olarak domatesleri yıkayın. Sonrasında geniş bir tencerenin içinde su kaynatın. Başka bir tencereye de buzlu su doldurun. Tenceredeki su kaynadıktan sonra domatesleri kaynar suya alıp 2-3 dakika bekletin. Sonrasında bir kepçe yardımı ile kaynar suyun içinden alarak buzlu suya oyun. Buzlu suya sokup çıkardığınız domateslerin kabuğunu soyduktan sonra bunları yemeklik olarak doğrayın ya da rendeleyin. Hazırladığınız domatesleri tek kullanımlık parçalara ayırarak buzdolabı poşetlerine koyun. Poşetlerin havasını aldıktan sonra domatesleri derin dondurucuya koyabilirsiniz.

Domates Dondurucuda Közlenmiş Olarak Nasıl Saklanır?

Kışın yapacağınız çorba ve mezelerde kullanmak için közlenmiş domatesi derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız kadar domatesi istediğiniz şekilde közledikten sonra kabuklarını soyun. Közlenmiş domatesleri istediğiniz büyüklükte doğrayıp, tek kullanımlık porsiyonlara ayırarak buzdolabı poşetlerine koyun. Poşetlerin havasını aldıktan sonra ağızlarını sıkıca kapatarak közlenmiş domatesleri dondurucuya kaldırabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlerle derin dondurucuda domates saklamak için uygulayabileceğiniz yöntemler hakkında pratik bilgiler paylaştık. Artık siz de yazın bol ve ucuz olduğu dönemde ihtiyacınız kadar domates alıp, anlattığımız yöntemlerden istediğinizi uygulayarak bunları kışın afiyetle tüketebilirsiniz. Yazımızı sonlandırmadan önce, dondurucuda domates kaç ay saklanır? sorusunun cevabını merak edenler olabilir. Domatesleri hava almayacak şekilde poşetlerseniz 12 ay boyunca dondurucuda güvenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Derin dondurucuda lahana saklamak isterseniz daha önceden paylaştığımız, lahana dondurucuda nasıl saklanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir