Papatya Çayı Nasıl Yapılır?

Papatya Çayı Nasıl Yapılır

Papatya çayı nasıl yapılır? bunu merak ediyorsanız sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz. Kurutulmuş papatya ile yapılan papatya çayının kullanımı çok eskilere dayanmaktadır. Sinirler üzerindeki yatıştırıcı etkisi, bademcik ve diş etlerindeki iltihaplara iyi gelmesi nedeni ile birçok ilaca alternatif olarak kullanılmaktadır. Papatya çayının nasıl yapıldığını ve sağlığa faydalarını öğrenmek isterseniz bu konudaki bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Papatya Çayı Nasıl Yapılır?

Papatya çayı hazır poşet çay olarak satılsa da çoğunluğun tercihi kuru papatya kullanmaktır. Günümüz şartlarında herkes papatya kurutamayacağı için bunu aktardan temin edebilirsiniz. İhtiyacınız olduğu zaman kuru papatyaları kaynar suya atarak kolay bir şekilde çay hazırlayabilirsiniz. Papatya çayının faydaları arasında sinirleri yatıştırıcı etkisi ilk sıralarda yer almaktadır. Uyku sorununu da çözmeye yardımcı olan bir bitki çayıdır. Papatya çayını yatmadan yarım saat önce içerseniz sağladığı rahatlatıcı etki nedeni ile uykuya geçişiniz kolaylaşabilir.

Papatya Çayı Yapımı
Papatya Çayı Yapımı

Papatya ağrı kesici ve ateş düşürücü etkisinin yanı sıra bademcik ve diş eti iltihaplarına da iyi gelmektedir. Bağırsak gazlarını giderir ve sindirimi kolaylaştırır. Mide bulantısına iyi gelen papatya çayının adet sancılarına da iyi geldiği bilinmektedir. Siz de evde bu şifalı bitki çayını hazırlamak isterseniz aşağıda paylaşacağımız, papatya çayı tarifi ve malzeme listesi bu konuda işinize yarayabilir.

Gerekli Malzemeler

  • 3 tatlı kaşığı kuru papatya
  • 1 su bardağı su

Papatya Çayı Yapımı

Papatya çayı yapımı diğer çay çeşitlerinden biraz farklı olmaktadır. Çayın etkisini kaybetmemesi için papatyalar su ile kaynatılmamaktadır. İlk olarak 1 su bardağı suyu bir cezvede kaynatmakla işe başlayın. Cezvedeki su kaynadıktan sonra ocağın altını söndürün.

Cam bir bardağa kuru papatyaları koyun ve üzerine sıcak su ilave edin. 3 dakika demlenmesi için beklettikten sonra süzgeçten geçirerek içebilirsiniz. Afiyet olsun.

Evde papatya çayı yapımı bu şekilde olup çayı içmekte zorlanırsanız içine biraz bal ya da limon ilave edebilirsiniz. Papatya çayı bitkisel bir çay olsa da aşırı tüketimden kaçınmak gerekmektedir. Günde 2-3 kere öğün aralarında ve yatmadan yarım saat önce papatya çayı tüketilebilir. Papatya içerdiği kumarin nedeni ile kan inceltici özelliğe sahiptir. Bu nedenle kanama bozukluğu olan kişiler papatya çayı içmemelidir. Papatya çayı hamilelerin uzak durması gereken bitki çayları arasındadır. Bu çay rahim kasılması meydana getirerek düşüğe neden olabileceği için hamilerin tüketmesi sakıncalıdır. Ajerjik rahatsızlığı olanlar da papatya çayını doktora danışmadan kullanmamalıdır. Evde maydanoz çayı hazırlamak isterseniz daha önceden paylaştığımız, maydanoz çayı nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir