Yeşil Mercimek Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Yeşil Mercimek Dondurucuda Nasıl Saklanır

Yeşil mercimek dondurucuda nasıl saklanır? bunu öğrenerek yapacağınız yemeklerde kullanacağınız yeşil mercimeği derin dondurucuda güvenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Yeşil mercimek çorba, pilav ve yemek yapımında kullanılan bir bakliyattır. Bu bakliyatı paketler halinde aldığımız için genelde tek seferde hepsini bitirmek mümkün olmamaktadır. Bakliyatları cam kavanozlarda serin ve ışık almayan bir ortamda muhafaza edebiliriz. Bu konuda risk almak istemiyorsanız yeşil mercimek ve diğer bakliyatları derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Yeşil mercimek dondurucuda nasıl saklanır? bunu öğrenmek isterseniz sorunun cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Yeşil Mercimek Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Dondurucuda yeşil mercimek saklamak için ilk olarak bunu haşlamanız gerekmektedir. Yeşil mercimeği kolay bir şekilde haşlamak için daha önceden paylaştığımız, yeşil mercimek nasıl haşlanır yazımıza göz atabilirsiniz. Yeşil mercimeği haşladıktan sonra bunun suyunu süzün ve bir süre soğuması için bekleyin.

Haşladığınız yeşil mercimek soğuduktan sonra bunu tek kullanımlık porsiyonlar halinde ayırın. Bunları buzdolabı poşetlerine koyun ve poşetlerin içindeki havayı güzelce aldıktan sonra ağızlarını sıkı bir şekilde kapatın. Poşetlerin üzerine tarihi yazdıktan sonra bunları derin dondurucuya koyabilirsiniz.

Bu pratik yöntem sayesinde yeşil mercimeği böceklenmeden ve çürümeden güvenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca yemek yapacağınız zaman dondurucudaki mercimeği kullanmak size zaman tasarrufu sağlayacaktır. Dondurucudaki bakliyat haşlanmış olduğu için ayrıca bunu haşlamak için vakit harcamanıza gerek kalmayacaktır.

Yeşil Mercimeği Dondurucuda Saklarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Yeşil mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra haşlamanız gerekmektedir.
  • Haşlanan mercimeğin suyunu süzdükten sonra tek kullanımlık porsiyonlara ayırın.
  • Haşlanan bakliyatın dondurucuya kaldırmadan önce soğumasını bekleyin.
  • Mercimeği derin dondurucuya cam kavanoz içinde koymayın. Cam ürünler dondurucuda patlayabileceği için plastik saklama kapları ya da poşet kullanabilirsiniz.
  • Derin dondurucuya koyacağınız gıdaları buzdolabı poşetlerine koymanız işinizi kolaylaştıracaktır. Bu poşetler hem dondurucu için güvenilir ürünlerdir hem de fazla yer işgal etmezler.
  • Buzdolabı poşetlerine gıdaları koyduktan sonra bunların içindeki havayı almanız gerekmektedir.
  • Poşetlerin ağzını hava almayacak şekilde kapatmanız da oldukça önemlidir.
  • Derin dondurucuya koyacağınız yeşil mercimekleri poşetledikten sonra bunların üzerine tarih atmayı unutmayın.

Bu saydığımız noktalara dikkat ederseniz yeşil mercimeği kullanacağınız zamana kadar derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Daha önceden derin dondurucuda yeşil mercimek muhafaza etmeyenler, yeşil mercimek dondurucuda kaç ay saklanır? sorusunun cevabını merak edebilirler. Yeşil mercimeği hava almayacak şekilde poşetlemeniz halinde derin dondurucuda 12 ay boyunca güvenli bir şekilde muhafaza etmeniz mümkün. Dondurucudan çıkardığınız mercimeği yemek, çorba ya da pilav yapımında kullanacağınız zaman bunu çözdürmeden doğrudan kullanabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir