Bakliyatlar Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Bakliyatlar Dondurucuda Nasıl Saklanır

Bakliyatlar dondurucuda nasıl saklanır bunu öğrenerek siz de evdeki bakliyatları güvenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Kuru fasulye, nohut, mercimek ve buğday gibi bakliyatlar her evin mutfağında bulunur. Bakliyatları açtıktan sonra bunların tamamı kullanılmadığında, bir sonraki kullanıma kadar çürümeden ve böceklenmeden muhafaza edilmeleri oldukça önemlidir. Bakliyatları güvenli bir şekilde saklamak için ihtiyacınız olan pratik bilgileri öğrenmek isterseniz daha önceden paylaştığımız, bakliyatların böceklenmesi nasıl önlenir yazımıza göz atabilirsiniz. Eğer bakliyatları uzun süre muhafaza etmek isterseniz, bakliyatlar dondurucuda nasıl saklanır? sorusunun cevabını öğrenmekte fayda var.

Bakliyatlar Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Derin dondurucuda hangi bakliyatlar saklanır? diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabını vermekle işe başlayalım. Meyve ve sebzeleri saklamak için kullandığınız dondurucuda kuru fasulye, nohut, buğday, mercimek gibi bakliyatları saklayabilirsiniz. Bakliyatları dondurucuya koymak için doğru kap seçimi yapar ve bunları hava almayacakları şekilde dondurucuya koyarsanız 1 sene boyunca bozulmadan saklamanız mümkün.

Çok sık bakliyat kullanmıyorsanız ya da mutfağınız sıcak ve rutubetli ise bakliyatların böceklenmesini önlemek için bunları dondurucuya koyabilirsiniz. Bakliyatları derin dondurucuya kaldırmadan önce bunları güzelce ayıklamanız ve sonrasında haşlamanız gerekmektedir. Haşlanan bakliyatları dondurucuya koymak için buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz. Haşlanmış bakliyatlar soğuduktan sonra bunları tek kullanımlık porsiyonlar halinde buzdolabı poşetlerine koyun. Poşetlerin içindeki havayı güzelce aldıktan sonra ağızlarını sıkıca kapatın. Poşetlerin üzerine tarih attıktan sonra bunları dondurucuya koyabilirsiniz.

Kuru Fasulye Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Kuru fasulyeyi dondurucuda saklamak için bunu haşlamak gerekiyor. Fasulyeyi haşlamadan 1 gece önce suda bekletmeniz gerekiyor. Fasulyeyi ıslatırken içine tuz ve karbonat koyarak gazının daha iyi çıkmasını sağlayabilirsiniz. Ertesi gün fasulyenin suyunu süzüp bunu çeşmenin altında yıkadıktan sonra haşlayabilirsiniz.

Geniş bir tencerenin içine fasulyeyi alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Ocağın altını yakarak önce yüksek ateşte, su kaynadıktan sonra da kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Kuru fasulyeyi tencerede haşlayacaksanız yaklaşık 1 saat 15 dakikada haşlanacaktır. Bu süreyi 45 dakikaya indirmek için fasulyeyi düdüklüde haşlamayı tercih edebilirsiniz.

Kuru fasulye yeteri kadar yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatın. Bunu süzgece alarak bir süre soğuması için bekletin. Haşlanmış kuru fasulye soğuduktan sonra bunu tek kullanımlık porsiyonlara ayırın. Haşlanmış kuru fasulyeyi derin dondurucuda saklamak için bunu buzdolabı poşetine koyun. Bunu yaparken poşetin içindeki havayı iyice almanız gerekmektedir. Sonrasında poşetin ağzını sıkıca kapatarak haşlanmış kuru fasulyeyi derin dondurucuya koyabilirsiniz. Bu şekilde kuru fasulyeyi derin dondurucuda 1 sene boyunca güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz.

Nohut Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Nohudu uzun süre güvenli bir şekilde muhafaza etmek isterseniz bunu haşladıktan sonra derin dondurucuya koyabilirsiniz. Nohudu güzelce ayıkladıktan sonra 1 gece suda bekletin. Ertesi gün nohudun suyunu süzdükten sonra bunu tencerede ya da düdüklüde haşlayın. Bu bakliyatı kolay bir şekilde haşlamak isterseniz daha önceden paylaştığımız, nohut nasıl haşlanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Haşladığınız nohudun suyunu süzdükten sonra bir süre bunun soğuması için bekleyin. Nohudu derin dondurucuya kaldırmak için buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz. Haşlanmış nohutları tek pişirimlik porsiyonlara ayırın ve bunları buzdolabı poşetlerine koyun. Poşetlerin ağzını içlerinde hava kalmayacak şekilde kapattıktan sonra bunları derin dondurucuya yerleştirebilirsiniz. Bu arada poşetlerin üzerine o günün tarihini yazdığınız bir kağıt yapıştırmayı da unutmayın. Böylece daha sonrada dondurucuya haşlanmış nohut kaldırırsanız bunlardan hangisini önce kullanacağınızı karıştırmazsınız.

Buğday Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Salata ve çorba yapımında kullandığınız buğdayı bozulmadan uzun süre saklamak için bunu derin dondurucuya koyabilirsiniz. İlk olarak buğdayı ayıklayın ve bir gece önceden su dolu kaba koyun. Ertesi gün suyunu süzün ve geniş bir tencerenin içine alarak üzerini geçecek kadar su ilave edin. Buğdayı 30 dakika kadar kaynatarak yumuşamasını sağlayın. Ocağın altını söndürün ve bir süzgece alarak suyunu süzün. Haşlanmış buğdayları bir süre soğuması için bekletin.

Derin dondurucuda buğday saklamak için buzdolabı poşeti kullanırsanız bu konuda işiniz kolaylaşacaktır. Soğuyan buğdayları tek kullanımlık porsiyonlar halinde ayırın. Daha sonra bunları buzdolabı poşetlerine koyun. Poşetlerin içindeki havayı aldıktan sonra ağızlarını sıkı bir şekilde kapatın.

Yeşil Mercimek Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Dondurucuda yeşil mercimek saklamak için ilk olarak bunu haşlamanız gerekmektedir. Yeşil mercimeği kolay bir şekilde haşlamak isterseniz daha önce paylaştığımız, yeşil mercimek nasıl haşlanır yazımıza göz atabilirsiniz. Yeşil mercimeği haşladıktan sonra bunun suyunu süzün ve bir süre soğuması için bekleyin.

Haşladığınız yeşil mercimek soğuduktan sonra bunu tek kullanımlık porsiyonlar halinde ayırın. Bunları buzdolabı poşetlerine koyun ve poşetlerin içindeki havayı güzelce aldıktan sonra ağızlarını sıkı bir şekilde kapatın. Poşetlerin üzerine tarihi yazdıktan sonra bunları derin dondurucuya koyabilirsiniz.

Bu yazımızda derin dondurucuda bakliyat saklamak için ihtiyaç duyabileceğiniz pratik bilgiler paylaştık. Aldığınız bakliyatları kullandıktan sonra geri kalanını haşladıktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak 1 sene boyunca böceklenmeden ve çürümeden saklayabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir