Peçeteden Çiçek Nasıl Yapılır?

Peçeteden Çiçek Nasıl Yapılır

Peçeteden çiçek nasıl yapılır? bunu öğrenerek siz de evde çok güzel yapay çiçekler tasarlayabilirsiniz. Yapay çiçekler salon ve oturma odasının dekorasyonunda sıkça kullanılmaktadır. Bu dekoratif ürünü dışarıdan almak yerine evde kendiniz de yapabilirsiniz. Evde dekoratif çiçek yapmak için keçe, kağıt, karton ve eva gibi malzemeler kullanılmaktadır. Bizim bugün sizlerle paylaşacağımız kendin yap çalışmasında ise peçete kullanılmaktadır. Peçeteden nasıl çiçek yapacağınızı öğrenmek isterseniz yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Peçeteden Çiçek Nasıl Yapılır?

Her evin mutfağında kağıt peçete bulunmaktadır. Bu peçeteleri yuvarlak olarak keserek kısa sürede güzel bir yapay çiçek tasarlamak mümkündür. Mutfağınızda renkli peçete varsa çiçek yapmak için bunu da kullanabilirsiniz. Çiçeğin gerçekçi olması için bu renkli peçete desenli olmamalıdır. Evde kolay bir şekilde dekoratif çiçek yapmak isterseniz listede verdiğimiz malzemeleri temin ettikten sonra paylaşacağımız, peçeteden çiçek yapımı resimli anlatım ile uygulamayı zorlanmadan yapabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 tane peçete
  • İstediğiniz renkte keçeli kalem
  • Makas
  • Çiçeğe sap yapmak için ahşap çubuk
  • Çiçeğin ortası için boncuk

Çiçeğin ortasını yapmak için kullanacağınız boncuğun deliği ahşap çubuğun geçeceği kadar geniş olmalıdır. Bu malzemelerin yanı sıra yuvarlak bir nesneye de ihtiyaç vardır. Çiçeği hangi boyutta yapmak isterseniz ona uygun büyüklükte bir nesne kullanmanız gerekiyor.

Peçeteden Çiçek Yapımı

Peçete ile yapay çiçek yapmak için aşağıdaki adımları dikkatli bir şekilde uygulamanız yeterlidir.

  • İlk olarak yuvarlak nesneyi peçetenin üzerine yerleştirin ve etrafından keçeli kalem ile geçerek çizimi yapın.
  • Çizdiğiniz yuvarlağı makas ile dikkatli bir şekilde kesin.
  • Kağıt peçetenin ortasından ahşap çubuğu geçirin ve buna boncuğu takın.
  • Sonraki aşamada peçetenin katlarını yırtmadan dikkatlice açın.
  • Tüm katları açtığınızda ortaya güzel bir dekoratif çiçek çıkacaktır.

Bu kolay kendin yap çalışması sayesinde evde rengarenk çiçekler yapabilirsiniz. Şık bir tasarım olmasını isterseniz ahşap çubuğa yeşil bir bant ya da kağıt sararak sap yapabilirsiniz. Çiçeğin daha kabarık olmasını isterseniz uygulamayı 2 tane peçete kullanarak da yapabilirsiniz. Kağıt peçete ile aynı ya da farklı renkte çiçekler yaparak bunları vazoya koyabilirsiniz. Evde bu çalışmayı denemek isteyenler için aşağıda kağıt peçeteden çiçek yapımı videolu anlatım paylaşıyoruz. Farklı bir malzeme kullanarak yapay çiçek tasarlamak isterseniz daha önceden paylaştığımız, pet şişe kapağı ile çiçek nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Peçeteden Çiçek Yapımı Resimli Anlatım
Peçeteden Çiçek Yapımı Resimli Anlatım

https://www.youtube.com/watch?v=PPLgTnewFAQ

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir