Kek Bayatlamadan Nasıl Saklanır?

Kek Bayatlamadan Nasıl Saklanır

Kek bayatlamadan nasıl saklanır? sorusunun cevabı bu lezzetli hamur işinin israfını önlemek açısından oldukça önemlidir. Çay saatlerinin sevilen lezzeti olan keki yapması çok kolaydır. Genelde tek seferde yapılan kekin hepsi tüketilmez. Böyle durumlarda kalan keki taze kalacak şekilde saklamak önemlidir. Yanlış saklama koşulları kekin bayatlayarak çöpe gitmesine neden olabilir. Böyle bir sorun yaşamamak için kek bayatlamadan nasıl saklanır bunu öğrenmek gerekmektedir. Bu yazımızda konu hakkında işinize yarayacak pratik bilgiler bulabilirsiniz.

Kek Bayatlamadan Nasıl Saklanır?

Kek hem küçüklerin hem de büyüklerin sevdiği bir hamur işidir. Bu nedenle çoğumuz evde sık sık kek pişiririz. Kek pişirmek kolaydır fakat bunu bayatlamadan muhafaza etmek bazen zor olabilir. Yaptığınız kekin soğumasını bekledikten sonra bunu kalıptan ya da tepsiden çıkarmalı, bıçak ile dilimledikten sonra hava almayacağı bir kabın içine koymalısınız. Bunun için en ideali fanus şeklindeki kek kaplarıdır. Bu tür fanuslarda ya da saklama kaplarında keki 4 gün bayatlamadan saklamanız mümkün. Bu yöntemi kullanacaksanız kekin olduğu kabı ocaktan uzak ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza etmeniz gerekmektedir. Eğer daha uzun süre taze kalması isteniyorsa kek derin dondurucuda muhafaza edilebilir. Daha önceden bu yöntemi uygulamayanlar için kek dondurucuda nasıl saklanır? biraz bundan bahsedelim.

Kek Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Keki derin dondurucuda bayatlamadan muhafaza etmek isterseniz bunu hava almayacak şekilde paketledikten sonra dondurucuya koymanız gerekmektedir. Keki bütün olarak ya da dilimleyerek dondurucuya koyabilirsiniz. Bu konuda en ideali keki tek seferde tüketeceğiniz porsiyonlara ayırmak olacaktır. Dilimlediğiniz kekleri hava almayacak şekilde streç film ile sarabilir ya da bunları kilitli buzdolabı poşetlerine koyabilirsiniz. Poşetlediğiniz kekleri dondurucuya koyduktan sonra bunların üzerine ağır gıdalar koymamaya dikkat etmelisiniz. Paketlediğiniz kekleri dondurucuya koymadan önce üzerlerine tarih atmayı unutmayın.

Kek Dondurucuda Kaç Ay Taze Kalır?

Kek dondurucuda kaç ay taze kalır? diye merak edenler olabilir. Keki anlattığımız gibi hava almayacak şekilde paketleyerek dondurucuya kaldırırsanız 3 ay boyunca taze olarak muhafaza edebilirsiniz. Eğer kek kremalı ise bu süre 1,5 ay olacaktır. Dondurucudan çıkardığınız keki fırın ya da mikrodalgada ısıttıktan sonra sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz. Kurabiyeyi bayatlamadan muhafaza etmek isterseniz bu konudaki pratik bilgiler için daha önce paylaştığımız, kurabiye nasıl saklanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir