Sıkışmış Kavanoz Kapağı Nasıl Açılır?

Sıkışmış Kavanoz Kapağı Nasıl Açılır

Sıkışmış kavanoz kapağı nasıl açılır bunu öğrenerek mutfakta işinizi kolaylaştırabilirsiniz. İçinde konserve gıdalar, reçel, bal, pekmez ve salça bulunan kavanozların kapağı bazen sıkışarak açılmayabilir. Böyle bir durumda ne kadar kuvvet uygulansa da kapak açılmaz. Sıkışan kavanoz kapağını kolayca açmak için ihtiyacınız ola pratik bilgileri öğrenirseniz bu sorunu kolayca çözebilirsiniz. Bu yazımızda sıkışmış kavanoz kapağı nasıl kolay açılır? bu sorunun cevabını sizlerle paylaşıyoruz.

Sıkışmış Kavanoz Kapağı Nasıl Açılır?

Sıkışmış kavanoz kapağını açmak doğru yöntem kullanılmadığı zaman uzun zaman sürebilir. Kavanozun içinde bal, reçel ve pekmez gibi şekerli gıdalar bulunuyorsa bunlar kapağa yapışarak bir sonraki açışınızda sizi zorlayabilir. Böyle bir problem yaşamamak için şekerli gıdanın bulunduğu kavanozun kapağına streç film geçirerek önlem alabilirsiniz. Bu küçük hatırlatmayı yaptıktan sonra sıkışmış kavanoz kapağını açmak için uygulayabileceğiniz yöntemlere geçebiliriz. Uygulayacağınız yöntemler kavanoza zarar vermemelidir. Aksi halde kapağını açayım derken kavanozu kırarak içindeki gıdayı israf edebilirsiniz.

Sıkışmış Kavanoz Kapağını Açma Yöntemleri

Kavanoz kapağı sıkıştığı zaman işinizi kolaylaştırmak için uygulayabileceğiniz en etkili ve güvenilir yöntemlerden birisi bulaşık eldiveni kullanmaktır. Kavanoz kaydığı için kapağı çevirmekte zorlanıyorsanız lastik bulaşık eldiveni kullandığınızda kapak elinizden kaymayacağı için kolay bir şekilde çevirerek açabilirsiniz. Kavanozun içinde oluşan basınç nedeni ile kapak sıkışmışsa bu basıncı azaltacak yöntemlere başvurmanız gerekmektedir.

Tahta Kaşık ile Sıkışan Kavanoz Kapağını Açmak

Bahsedeceğimiz bu yöntem kavanoz kapağı açmak için uygulanan en bilindik yöntemdir. Çoğunlukla etkili bir sonuç verdiği için siz de sıkışan kapağı açmak için bu yöntemi deneyebilirsiniz. Bunun için kavanoz kapağının kenarlarına tahta kaşık ile vurun. Kapağın her yerine vurduktan sonra çevirdiğinizde kolayca açılacaktır. Bunun yerine kavanozu ters çevirerek kapağını mutfak tezgahına vurarak açmayı da deneyebilirsiniz.

Metal Kaşık ile Sıkışan Kavanoz Kapağını Açmak

Bıçak, çatal ya da metal kaşık kullanarak da sıkışan kavanoz kapağını gevşeterek açmanız mümkün. Çatal ya da bıçak ile bu yöntemi uygulamak tehlikeli olacağı için metal bir kaşık kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Metal kaşığın ucunu kavanoz kapağının alt kısmına yerleştirip, kaşığın sapına kuvvetlice bastırarak kavanoz kapağını yukarı doğru ittirin. Bunu yaptığınızda kavanoz kapağı sizi daha fazla uğraştırmadan açılacaktır.

Sıcak Su ile Sıkışan Kavanoz Kapağını Açmak

Kavanoz kapağını açmakta zorlanıyorsanız bir kasenin içine sıcak su koyun. Kavanozu ters çevirerek kapağının sıcak su ile temas etmesini sağlayın. Bu şekilde 1 dakika kadar beklettiğinizde metal camdan daha çabuk genleşeceğinden kapak kolay bir şekilde açılacaktır. Sıcak sudan çıkardığınız kavanozun elinizi yakmaması için temiz bir bez ya da havlu ile tutmalısınız.

Saç Kurutma Makinesi ile Kavanoz Kapağını Açmak

Metal kapağı olan cam kavanozlar için bu yöntemi rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Saç kurutma makinesinin yayacağı sıcaklık ile genleşen metal kapak sizi zorlamadan açılacaktır. Bunun için saç kurutma makinesini yüksek ayara getirerek bunu kavanozun ağız kısmına doğru 2 dakika kadar tutun. Eğer kavanoz kapağı metal değil plastik ise yukarıdaki yöntemlerden birisini uygulamanız gerekmektedir.

Bu yazımızda sıkışan kavanoz kapağı nasıl kolay açılır? sorusunun cevabı olabilecek yöntemleri sizlerle paylaştık. Siz de mutfakta böyle bir sorunla karşılaşırsanız bu pratik bilgilerden faydalanarak sorunu kısa sürede çözebilirsiniz. Evinizdeki cam şişe ve kavanozların üzerindeki etiketleri iz bırakmadan kolayca çıkarmak isterseniz daha önce paylaştığımız, cam şişeden etiket nasıl çıkarılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir