Kolay Pişi Tarifi

Kolay pişi tarifi sayesinde artık siz de hamur mayalamakla uğraşmadan rahatlıkla bu lezzetli hamur işini pişirebilirsiniz. Pişi, mayalı hamur ile yapılan ve yağda kızartılan bir hamur işidir. Sabah kahvaltısında sıcacık pişiye kimse kolay kolay hayır diyemez. Pişi yapmak için hamuru mayalamak ve bir süre beklemek gerekmektedir. Hamur mayalamakla uğraşmadan pişi yapmak isterseniz bu yazımızda paylaşacağımız tarif işinize yarayabilir.

Kolay Pişi Tarifi

Mayasız pişi dediğimizde aklınıza kabarmamış bir hamur işi gelmesin. Bu tarifte kullanılan kabartma tozu ve birkaç damla limon suyu sayesinde mayalı gibi kabarık ve lezzetli bir pişi yapmanız mümkün. Sabah kahvaltısında ya da çay saatinde sevdiklerinize doyurucu bir lezzet sunmak isterseniz bu tarifimiz tam size göre. Daha önceden pişi yapmayanlar için aşağıda kolay mayasız pişi tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Birkaç damla limon suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2,5-3 su bardağı kadar un

Kızartmak için; 

  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Kolay Pişi Yapımı

Derin bir kabın içine yumurta ve yoğurdu alın. Bunları güzelce çırptıktan sonra içine kabartma tozu, tuz ve birkaç damla da limon suyu ekleyin. Tüm malzemeyi güzelce karıştırdıktan sonra içine azar azar un ilave edin. Pişi hamuru koyu ve ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır. Bu şekilde pişi hamurunu hazırladıktan sonra kıvam alması için 15 dakika bekletin.

Sürenin bitiminde mutfak tezgahına biraz un serpin ve hamurdan birkaç tane beze yapın. Hazırladığınız bezeleri merdane yardımı ile orta kalınlıkta açtıktan sonra bunları çay bardağı ile keserek şekil verebilirsiniz. Küçük çocuğunuz varsa kurabiye kalıplarını kullanarak pişilere şekil verebilirsiniz. Böylece çocuğunuzda sabah kahvaltısında pişiyi severek yiyebilir.

Pişileri hazırladıktan sonra derin bir tava ya da tencerenin içine yağı alın. Yağ iyice kızdıktan sonra içine pişileri alın. Her iki tarafını da kızarttıktan sonra fazla yağını çekmesi için pişileri kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alabilirsiniz.

Evde mayasız pişi yapımı bu şekilde olup bu lezzetli hamur işini soğutmadan servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Pişilerin içini boş yapabileceğiniz gibi isterseniz peynirli olarak da pişirebilirsiniz. Sabah kahvaltısı için evde simit pişirmek isterseniz daha önce paylaştığımız, evde simit nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir