Soğan Nasıl Soyulur?

Soğan Nasıl Soyulur

Soğan nasıl soyulur bunu öğrenerek mutfakta işinizi daha kolay bir hale getirebilirsiniz. Kuru soğan yemek, salata, meze ve hamur işi yapımında sıkça kullanılan bir malzemedir. Soğanın kat kat bir kabuğu olduğu için bunu soyması oldukça zordur. Bu konuda doğru yöntem kullanılmazsa kabuğu ile birlikte soğanın da birkaç katı kesilebilir. Böyle bir israfın önüne geçmek için sadece kabuğu soymaya yarayacak yöntemler kullanılmalıdır. Bu yazımızda sizlerle paylaşacağımız pratik bilgiler sayesinde soğan kabuğunu kısa sürede çok kolay bir şekilde soyabilirsiniz.

Soğan Nasıl Soyulur?

Soğan soymak ve bunu doğramak çoğu kişi için mutfaktaki en zahmetli işlerden birisidir. Eğer siz de bu konuda zorluk yaşıyorsanız önereceğimiz pratik bilgilerden faydalanabilirsiniz. Soğanı bıçak ile ya da elle soyabilirsiniz. Bunlardan hangisini kullanırsanız kullanın işin en önemli kısmı kabuğu soyarken bununla beraber soğanın bir kısmını da soyup almamaktır. Soğan soymaya başlamadan önce bıçak ile bunun arka kısmını keserseniz diğer katları almadan en dıştaki kabuğu kolay bir şekilde soyabilirsiniz.

Soğan kabuğu sert olduğu için soyarken zorlanabilirsiniz. Bunun için kabuğu soymaya başlamadan önce yumuşatmayı deneyebilirsiniz. Soğanın başını bir bıçak ile kestikten sonra bunu bir süre suda bekleterek kabuğunun yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Eğer bunu yapmak için zamanınız yoksa üzerine sıcak su dökerek kabuğu yumuşatabilirsiniz. Yumuşayan kabuk daha kolay ve diğer katlara zarar vermeden soyulacaktır.

Soğanı kolay bir şekilde soyma isterseniz ilk önce bıçak yardımı ile alt ve üst tarafını kesin. Sonrasında kuru soğanı bıçak ile ortadan ikiye keserek kolaylıkla soyabilirsiniz. Soğan kabuğunu bıçak kullanmadan elle soymak isterseniz, baş ve arka kısımlarını bıçak ile kesin ve üzerine dik olarak çizikler atın. Bunu yaptıktan sonra bıçak kullanmadan soğanın kabuğunu kaldırarak soyabilirsiniz.

Soğanı kolay soymak için uygulayabileceğiniz bir başka yöntem ise sirkeli sıcak su karışımıdır. Bunun için tek yapmanız gereken bir kabın içine sirkeli sıcak su karışımı hazırlamak. Sonrasında soymak istediğiniz soğanın baş tarafını bıçak ile kesin ve bunu sirkeli sıcak su karışımının içinde 10 dakika bekletin. Bunu yaptığınızda kuru soğanın kabuğunun kolay bir şekilde soyulduğunu görebilirsiniz. Bu yazımızda sizlerle soğan soymanın püf noktaları hakkında bilgiler paylaştık. Soyduğunuz soğanı kolay bir şekilde doğramak isterseniz daha önce paylaştığımız yemeklik soğan nasıl doğranır yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir