Sürpriz Yumurta Kabından Kapı Süsü Yapımı

Sürpriz Yumurta Kabından Kapı Süsü Yapımı

Sürpriz yumurta kabından kapı süsü yapımı dışarıdan baktığınızda zor bir uygulama gibi görünebilir. Uygulamayı yaparken doğru yöntemi kullanırsanız kısa sürede çok güzel bir kapı süsü yapabilirsiniz. Küçük çocuk olan evlerde çok sayıda sürpriz yumurta kabı bulunmaktadır. Eğer sizde de böyle bir durum söz konusu ise bu küçük plastik kutuları dekoratif kapı süsü yaparak değerlendirebilirsiniz. Bu önerimizi uygulamak isterseniz sürpriz yumurta kabından kapı süsü yapımı için gerekli malzemeler ve uygulamanın detayları aşağıda verilmiştir.

Sürpriz Yumurta Kabından Kapı Süsü Yapımı

Evde kapı süsü yapımı denince aklımıza çoğunlukla keçe ve eva gibi malzemelerle yapılan tasarımlar gelse de bu tür uygulamalar için farklı malzemeler de kullanılabilir. Bugün size bahsedeceğimiz çalışmada sürpriz yumurtaların plastik kapları kullanılmaktadır. Bu küçük kaplar birleştirilerek yuvarlak bir hale getirilerek güzel bir kapı süsü yapılmaktadır. İşin en güzel tarafı ise bu kapları birleştirirken yapışkan ya da başka bir malzeme kullanılmamasıdır. Yapışkan kullanmadan plastik kaplar nasıl birleşecek derseniz, kapların kapakları açılarak bunlar iç içe geçirilmektedir. Çocuğunuzun odasının kapısına sevimli bir kapı süsü yapmak isterseniz bu kolay çalışmayı deneyebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 12 tane sürpriz yumurta kabı
  • Kapı süsünü asmak için ince bir kurdele ya da ip

Süsleme yapmak isteseniz bunların dışında yapıştırıcı, boncuk ve pul gibi malzemeler de kullanabilirsiniz.

Sürpriz Yumurta Kabından Kapı Süsü Nasıl Yapılır?

Yeterli sayıda sürpriz yumurta kabı temin ettikten sonra kapı süsü yapmak için aşağıdaki adımları uygulamaya başlayabilirsiniz.

  • İlk olarak sürpriz yumurta kaplarının hepsinin kapağını açın.
  • Sonraki adımda her kaba başka bir kabın kapağını geçirin. Bu şekilde elinizde uzun bir parça olacak.
  • Bu uzun parçanın ucundaki kapak ve kabı birleştirerek yuvarlak bir şekil oluşturun.
  • Tüm bu aşamalardan sonra kapı süsü yapımı tamamdır. Buna ince bir kurdele ya da ip geçirerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Daha şık bir tasarım yapmak isterseniz kapı süsünü yaptıktan sonra yumurta kaplarının üzerine küçük süslemeler yapıştırabilirsiniz. Bu güzel kendin yap çalışmasını denemek isterseniz aşağıda paylaştığımız sürpriz yumurta kabından kapı süsü yapımı resimli anlatım bu konuda işinize yarayabilir. Deneyecek olanlara kolay gelsin. Elinizde atılmayı bekleyen tuvalet kağıdı ruloları varsa bunları değerlendirmek için daha önce paylaştığımız tuvalet kağıdı rulosundan kolay kapı süsü yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.

Kaynak: www.eglenbizle.com

Kapı Süsü Yapımı Resimli Anlatım
Kapı Süsü Yapımı Resimli Anlatım

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir