Ispaklı Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Ispanaklı Rulo Börek Nasıl Yapılır

Ispanaklı rulo börek nasıl yapılır? bunu öğrenerek evde kolay bir şekilde börek pişirebilirsiniz. Farklı iç harcı kullanılarak yapılan börekler sabah kahvaltılarında ve çay saatlerinde sıkça tercih edilir. Ispanaklı, peynirli, patatesli ve kıymalı böreğin yanı sıra patlıcanlı, havuçlu ya da daha farklı malzemeler kullanılarak yapılan börek çeşitleri de bulunmaktadır. Evde lezzetli bir ıspanaklı börek yapmak isterseniz bu yazımızda paylaşacağımız pratik tarifi deneyebilirsiniz.

Ispanaklı Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Yufka ile yapılan bir hamur işi olan böreği kolayca yapmak için hazır yufka kullanılabilir. Böylece hamur yoğurmak ve yufka açmakla uğraşmadan iç harcını hazırlayarak kolay bir şekilde börek yapabilirsiniz. Evde yaptığınız böreğin iç harcını kendi damak tadınıza uygun malzemelerle yapabilir, sevdiğiniz baharat çeşitlerinden de istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz. Daha önceden evde tepsi böreği yapmayanlar için aşağıda ıspanaklı rulo börek tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz. Evde kolay bir şekilde peynirli börek yapmak isterseniz daha önce paylaştığımız peynirli börek nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 5 tane hazır yufka

Ispanaklı iç harcı için;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 tane kuru soğan
  • Tuz

İsterseniz böreği yaparken damak tadınıza uygun miktarda pul biber ve karabiber kullanabilirsiniz. Ispanaklı iç harcının içine biraz da peynir koyulabilir.

Börek sosu için;

  • 2 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Ispanaklı Rulo Börek Yapımı

İlk olarak böreğin iç harcını hazırlamakla işe başlayın. Bunun için ıspanakları ayıklayın ve güzelce yıkadıktan sonra bıçak ile doğrayın. Kuru soğanın kabuğunu soyduktan sonra bunu da ince bir şekilde doğrayın. Bir kasenin içine doğranmış ıspanak ve soğanı alın. Üzerine tuz ektikten sonra elinizle ovalayarak ıspanağın suyu çıkana kadar ovalamaya devam edin. Sonrasında isterseniz ıspanağın içine biraz ufalanmış peynir, pul biber ve karabiber ilave edebilirsiniz. Bu tarifte ıspanaklı iç harcı haşlanmadan çiğ olarak kullanılmaktadır. İç harcını bu şekilde hazırladıktan sonra bir kasenin içine belirtilen miktarda yumurta, yoğurt ve sıvı yağ alın. Bunları güzelce karıştırarak börek sosunu hazırlayın. Ön hazırlık aşamasını tamamladıktan sonra böreği yapmaya geçebilirsiniz.

Yufkalardan bir tanesinin içine fırça yardımı ile börek sosundan sürün. Daha sonra bunun kenarına ıspanaklı iç harcı koyarak yufkayı rulo şeklinde sarın. Ispanaklı ruloyu bıçak ile keserek bunları yağlanmış fırın tepsisine aralarında biraz boşluk bırakarak sıralayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde yaptıktan sonra böreklerin üzerine fırça ile sostan sürün.

Evde ıspanaklı rulo börek yapımı bu şekilde olup isterseniz üzerlerine sos sürdükten sonra biraz da çörekotu serpebilirsiniz. Böreği önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra enfes ıspanaklı böreği servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Aynı tarifi peynirli ya da patatesli olarak da yapabilirsiniz. Bu pratik börek tarifi sayesinde canınız her istediğinde evde farklı iç malzemeleri ile lezzetli börekler pişirebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir