Et Nasıl Kavrulur

Et nasıl kavrulur bunu öğrenerek evde eti sağlıklı ve lezzetli bir şekilde pişirebilirsiniz. Et kavurması sevilen bir yemek çeşididir. Etin lezzeti bakımından yanmadan ve sertleşmeden pişmesi oldukça önemlidir. Et kavurmasını sade ya da çeşitli sebzelerle birlikte yapabilirsiniz. Bu yazımızda vereceğimiz pratik bilgiler sayesinde sevdiklerinizle birlikte yumuşacık ve lezzetli bir kavurma tüketmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Et Nasıl Kavrulur?

Et kavurması sade olarak tüketilebileceği gibi yemeklerin içinde de kullanılabilir. Etin kendi yağı olduğu ve içinde bir miktarda su bulunduğu için kavurma yaparken fazla yağ ve su kullanmaya gerek yoktur. Kendi yağı ve suyu ile pişen et daha yumuşak ve lezzetli olacaktır. Kavurma yapılacak olan et kuşbaşı olarak doğranmalıdır. Bunu yaparken eti orta büyüklükte doğramak gerekmektedir. Gereğinden küçük doğranan et pişirme esnasında yanabilir ya da kuru ve sert bir hal alabilir. Büyük olarak doğrandığında ise pişme süresi uzayabilir. Bu tür sorunları önlemek için eti orta büyüklükte kuşbaşı olarak doğramanız gerekmektedir. Eti doğru bir şekilde doğradıktan sonra bunu uygun bir tencere ya da tavada, doğru yöntemi kullanarak kavurduğunuzda sonuç sizi memnun edecektir.

Et Kavururken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Et kavurmak için yapışmaz tabanı olan seramik, teflon ya da granit bir tava veya tencere tercih edilmelidir.
  • Etin kendi suyu ile pişmesi için ilk olarak tavada çok az yağ ile kısık ateşte pişirilmesi gerekmektedir. Bu şekilde et suyunu salacağı için daha lezzetli olacaktır.
  • Et suyunu saldıktan sonra ocağın altını orta ayara getirerek kavurmaya devam etmelisiniz. Ocağın altını fazla açmanız halinde suyunu çekip yanabilir.
  • Eti ocağa koyar koymaz tuz ekilmemelidir. Eğer hemen tuzlarsanız et piştiğinde sert olacaktır.
  • Et tamamen piştikten sonra tuz ekilirse o zaman da et ile tuz kaynaşmayacağı için ocakta kavrulan et suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatmaya yakın tuzunu ekebilirsiniz.
  • Et kavurmasının lezzetli olması için kekik, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber ve kimyon gibi baharatlar kullanılabilir.
  • Yapışmaz tabanlı tencere veya tava kullanıldığı zaman ilk etapta ete yağ koymaya gerek yoktur. Kavrulan et suyunu salıp tekrar çektikten sonra biraz yağ ilave edilebilir.
  • Suyunu çeken eti ocaktan almaya yakın tuz ve baharatlarını ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlerle et kavurmanın püf noktaları hakkında bilgiler paylaştık. Bu detaylara dikkat ederseniz eti yumuşacık ve lezzetli bir şekilde kavurarak, sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile tüketebilirsiniz. Evde yumuşak ve lezzetli bir ciğer kavurma yapmak isterseniz daha önce paylaştığımız ciğer kavurma nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir