Tavuk Köftesi Nasıl Yapılır?

Tavuk köftesi nasıl yapılır eğer bunu bilmiyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve konu hakkında pratik bilgiler bulabilirsiniz. Türk mutfağının sevilen et yemeklerinden birisi olan köfte, kırmızı et ile yapılmaktadır. Sade ya da patates ile kızartılan köftenin yanı sıra fırında pişirilen köfte çeşitleri de bulunmaktadır. Kırmızı et kıyması ile yapılan köfteyi tavuk kıyma ile de yapmanız mümkün. Tavuk köftesini daha önceden denememiş olanlara bu lezzetli köfteyi denemelerini tavsiye ediyoruz.

Tavuk Köftesi Nasıl Yapılır?

Tavuk yemekleri sağlıklı ve lezzetli olmasının yanı sıra tavuk eti kırmızı ete oranla daha ucuzdur. Bu avantajları nedeni ile tavuk eti kuşbaşı, kıyma ya da farklı şekillerde de satılmaktadır. Tavuk satan yerlerden alacağınız kıyma ile köfte yapabileceğiniz gibi isterseniz tavuk göğsünü evde mutfak robotunda çekerek yaptığınız kıymayı da kullanabilirsiniz. Tavuk köftesi de tıpkı kırmızı et ile yapılan gibi lezzetlidir. Sadece tavuk ile yapılan köfte diğerine oranla biraz daha sert olmaktadır. Bu harika lezzetle tanışmak isterseniz aşağıda paylaşacağımız tavuk köftesi tarifi ve malzeme listesinden faydalanabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon

Tavuk Köftesi Yapımı

İşe ilk olarak tavuk kıyma yapmakla başlayın. Bunun için aldığınız tavuk göğsünü mutfak robotunda çekerek kıyma haline getirebilirsiniz. Derin bir kabın içine kıymayı alın. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra soğanı rendeleyin ve suyunu sıkarak bunu kıymanın içine ilave edin. Sarımsakları da ezerek kıymaya ekleyin. Maydanozları güzelce yıkadıktan sonra bıçak ile ince bir şekilde kıyın. Doğradığınız maydanozu, galeta unu, yumurta, tuz ve baharatları da kıymaya ilave ederek tüm malzemeyi karıştırarak güzelce yoğurun. Bunun üzerini kapatarak buzdolabında kıvam alması için 1 saat kadar dinlendirin.

Buzdolabından çıkardığınız köfte harcından istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak bunlara yuvarlak ya da normal köfte şekli verin. Tavuk köfteleri hazırladıktan sonra tavaya sıvı yağı alın ve yağ kızdıktan sonra içine köfteleri atarak önlü arkalı güzelce kızartın. Afiyet olsun.

Evde tavuk köftesi yapımı bu şekilde olup isterseniz bunları yağda kızartmak yerine fırında da pişirebilirsiniz. Bu enfes tavuk köftesini tek başına tüketmek yerine yanına patates de kızartabilirsiniz. Bu şekilde daha besleyici ve doyurucu ve bir yemek hazırlamanız mümkün. Köfte ve sebze kızartmasını bir arada yapacağınız zaman kırmızı et kıyması yerine tavuk kıyması da kullanabilirsiniz. Tavuk köftesinin yanına karışık sebze kızartması da yapmak isterseniz daha önce paylaştığımız karışık sebze kızartması tarifine göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir