Pişi Nasıl Yapılır

Pişi nasıl yapılır bunu öğrenerek kahvaltı ve çay saatleriniz için lezzetli bir hamur işi pişirebilirsiniz. Pişi en kolay yapılan hamur işlerinden birisi olarak sıkça tercih edilir. Mayalı hamur ile yapılan ve puf puf kabaran pişilerin yanı sıra maya kullanmadan da yapılan pişi çeşitleri bulunmaktadır. Yani pişiyi mayalı ya da mayasız olarak yapmanız mümkün. Hazırladığınız hamuru dinlendirdikten sonra bundan parçalar kopararak, bunları çay tabağı büyüklüğünde açmalısınız. Hazırladığınız pişileri kızgın yağda önlü arkalı kızarttıktan sonra sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.

Pişi Nasıl Yapılır?

Pişi hamur işi olduğu ve bol yağda kızardığı için fazla sağlıklı olmasa da sabah kahvaltısında çayın yanına çok yakışmaktadır. Börek yapmayı bilmeyenler için de güzel bir alternatiftir. Pişi yapmak için yufka açmaya gerek yoktur. Hamuru yoğurup elinizle ya da merdane ile kolaylıkla şekil verebilirsiniz. Son olarak bunları bol yağda güzelce kızartarak sevdiklerinize kahvaltıda güzel bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. Daha önceden evde bu hamur işini yapmayanların işini kolaylaştırmak için aşağıda mayalı ve mayasız pişi tarifi ve bunların malzeme listelerini paylaşıyoruz.

Mayalı Pişi Tarifi

Mayalı Pişi
Mayalı Pişi

Evde puf puf kabarık bir pişi yapmak isterseniz aşağıdaki mayalı pişi tarifi bu konuda işinize yarayabilir.

Gerekli Malzemeler

  • Yarım paket yaş maya
  • 1 su bardağı su ( 200 ml )
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un
  • Pişileri kızartmak için sıvı yağ

Pişi hamurunu ayarlamak için listedekinden biraz daha fazla un kullanmanız gerekebilir.

Mayalı Pişi Yapımı

Mayalı pişi yapmak için ilk olarak hamuru yoğurup mayalamak gerekmektedir. Yoğurma kabının içine belirtilen miktarda yaş maya ve suyu alın. Maya eriyene kadar karıştırdıktan sonra içine tuz ilave ederek karıştırın. Son olarak içine azar azar un ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız pişi hamurunun üzerini örterek 1 saat kadar mayalanması için bekletin. Mayalı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bunların üzerine elinizle hafifçe bastırarak açabilirsiniz. Pişileri hazırladıktan sonra derin bir tava ya da tencereye sıvı yağı alın. Yağ yeterince kızdıktan sonra içine pişileri atarak önlü arkalı güzelce kızartarak soğutmadan servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Mayasız Pişi Tarifi

Mayasız Pişi
Mayasız Pişi

Eğer pişiyi maya kullanmadan yapmak isterseniz bunun için aşağıda paylaşacağımız mayasız pişi tarifi ve malzeme listesinden faydalanabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Birkaç damla limon suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2,5- 3 su bardağı un
  • Pişileri kızartmak için sıvı yağ

Mayasız Pişi Yapımı

Yoğurma kabının içine yumurtayı kırın ve üzerine belirtilen miktarda yoğurt ilave ederek bunları güzelce çırpın. Çırptığınız malzemenin içine kabarma tozu ve birkaç damla limon suyu ekleyip karıştırın. Sonrasında içine azar azar un ilave ederek, koyu kıvamda ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız pişi hamurunu 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra pişi yapımına geçebilirsiniz. Mutfak tezgahına biraz un serpin ve hazırladığınız hamurdan birkaç tane beze yapın. Bunları merdane yardımı ile orta kalınlıkta açın ve çay bardağı ile keserek şekil verin. Şimdi sıra pişileri kızartmaya geldi. Derin bir tava ya da tencerenin içine sıvı yağı alın. Yağ iyice kızdıktan sonra pişileri içine alın. Her iki tarafını da kızarttığınız pişilerin fazla yağını çekmesi için bunları kağıt havlu serdiğiniz bir tabağın içine alın. Afiyet olsun.

Evde pişi yapımı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için bu konuda pratik bilgiler ve kolay tarifler paylaştık. Sevdiklerinize evde lezzetli pişi yapmak isterseniz bu tariflerden istediğinizi deneyebilirsiniz. Evde lezzetli poğaçalar pişirmek isterseniz daha önce paylaştığımız ev yapımı poğaça tarifleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir