Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi

Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi

Tuzlu pastane kurabiyesi tarifi ile evde tıpkı pastaneden aldıklarınıza benzeyen lezzetli kurabiyeler pişirebilirsiniz. Çay saatlerimizin sevilen lezzetlerinden olan kurabiyenin tatlı ve tuzlu birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Evde yapılan kek ve kurabiyeler daha sağlıklı ve lezzetli olduğu için günümüzde birçok bunları evde kendi yapmaktadır. Çay ya da kahvenin yanına yakışacak güzel bir lezzetle tanışmak isterseniz tuzlu pastane kurabiyesi ve malzeme listesini yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi

Evde tuzlu pastane kurabiyesi yapmak oldukça kolaydır. Tuzlu kurabiyeye lezzet katmak için bunu tereyağı ile yapabilir ve biraz da mahlep kullanabilirsiniz. Güzel bir görüntü ve ekstra lezzet için de tuzlu kurabiyelerin üzerine biraz susam ya da çörekotu serpebilirsiniz. Doğru malzemeleri uygun oranda kullanır ve hamuru güzel yoğurursanız ortaya harika bir lezzet çıkacaktır. Evde yapacağınız enfes tuzlu kurabiyeler sayesinde çocuğuz katkı maddesi içeren atıştırmalıklar yerine daha sağlıklı gıdalar tüketebilir. Bu önerimizi değerlendirmek isterseniz aşağıda paylaşacağımız pratik tarifi deneyebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı zeytinyağı ( normal sıvı yağ da olur. )
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı elma ya da üzüm sirkesi
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 tane yumurta ( yumurtalardan birinin akını üzeri için ayırın. )
  • 3 su bardağı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu

Kurabiyelerin üzeri için;

  • Çörekotu ya da susam

Tuzlu Pastane Kurabiyesi Yapımı

İlk olarak yoğurma kabına belirtilen miktarda yumurta, margarin, sıvı yağ, süt ve sirkeyi alarak bunları güzelce karıştırın. Daha sonra diğer malzemeleri ve unu ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın. Tuzlu kurabiye hamurunun kıvamı poğaça hamurundan biraz daha sert olmalıdır. Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak bunlara elinizle istediğiniz gibi şekil verin.

Hazırladığınız tuzlu kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralarında biraz boşluk bırakarak sıralayın. Yumurta akını bir kasede çırptıktan sonra fırça yardımı ile tuzlu kurabiyelerin üzerine sürün. Son olarak biraz susam serpin ve kurabiyeleri önceden ısıttığınız 160 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Evde tuzlu pastane kurabiyesi yapımı bu şekilde olup yaklaşık 30-35 dakika içinde kurabiyeler pişecektir. Tuzlu pastane kurabiyelerini fırından çıkardıktan sonra bir süre ılımaları için bekledikten sonra tepsiden alarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Kurabiye pişirmeyi seviyorsanız daha önce paylaştığımız kolay kurabiye tarifleri yazımıza da göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir