Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek reçeli nasıl yapılır bunu öğrenerek kahvaltıda ağız tadı ile tüketebileceğiniz lezzetli bir reçel hazırlayabilirsiniz. Sevilen kahvaltılılardan birisi olan reçelin çilek, vişne, kayısı, elma, üzüm ve daha birçok farklı meyve ile yapılan çeşidi bulunmaktadır. Çilek reçeli ise hoş kokusu ve harika tadı ile çoğunluğun öncelikli tercihleri arasındadır. Çilek reçeli seviyorsanız dışarıdan katkı maddesi içeren hazır reçel almaktansa bunu evde kendiniz de rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu yazımızda çilek reçeli yapmanın püf noktaları hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Evde lezzetli ve hoş kokulu bir çilek reçeli yapmak isterseniz bunun için küçük çileklerden kullanmanız gerekmektedir. Bulabilirseniz dağ çileği adı verilen küçük ve hoş kokulu çilekten kullanabilirsiniz. Reçel yapımında kullanacağınız çilekler eziksiz ve çürüksüz olmalıdır. Çilekleri yıkadıktan sonra bunların sap kısımlarını çıkarmalı ve sonrasında bunları reçeli yapacağınız tencerenin içine almalısınız. Üzerine toz şeker döküp tencerenin kapağını kapatarak bir gece bu şekilde bekletip ertesi gün reçel yapımına geçebilirsiniz. Bu şekilde çilekler suyunu salacak ve yumuşayarak reçel yapımına hazır hale gelecektir.

Çilekleri önce yüksek ateşte pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında ocağın altını kısın. Arada bir karıştırarak üzerinde oluşan köpükleri tahta bir kaşık yardımı ile alın. Reçel koyulaşmaya başladığında içine limon suyunu ilave ederek birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Reçeli güvenli bir şekilde muhafaza etmek için bunu ağzı kapaklı cam kavanoza koymalısınız. Kavanoza koyduğunuz reçel soğuduktan sonra kapağını kapatarak buzdolabına kaldırabilirsiniz. Bu pratik bilgilerin ardından denemek isteyenler için aşağıda kolay çilek reçeli tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo çilek
  • 800 gram toz şeker
  • Yarım limon

Daha fazla çilek reçeli yapmak isterseniz malzeme oranını 1 kilo çileğe, 1 kilo toz şeker olarak ayarlayabilirsiniz. Reçeli fazla şekerli sevmiyorsanız kullanacağınız şeker oranını biraz azaltabilirsiniz. Evde lezzetli bir elma reçeli yapmak isterseniz daha önce paylaştığımız elma reçeli nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Çilek Reçeli Yapımı

Evde çilek reçeli yapımı oldukça kolaydır. İlk olarak çilekleri fazla hırpalamadan yıkayarak üzerlerindeki toz ve ilaç kalıntılarından arındırın. Sonrasında bunların yeşil sap kısımlarını çıkararak çilekleri reçeli yapacağınız tencerenin içine alın. Üzerlerine toz şekeri döküp tencerenin kapağını kapatın. Bunların suyunu salarak yumuşaması için 12 saat kadar bekletmek gerekiyor. Çilekleri geceden yıkayıp, üzerlerine şeker serpip ertesi gün reçeli yapabilirsiniz.

Beklettiğiniz çileklerin bulunduğu tencereyi ocağın üzerine alın. Ocağı yüksek ayara getirerek pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında ocağın altını kısın. Reçeli kaynatırken tahta bir kaşık yardımı ile ara ara karıştırarak üzerinde oluşan köpükleri alın. Reçel koyulaşmaya başladığında içine limon suyunu ilave ederek güzelce karıştırın. Bu şekilde birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Reçeli cam kavanozlara koyun ve soğuduktan sonra kavanozların kapağını kapatarak buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun.

Bu yazımızda sizlerle ev yapımı çilek reçeli tarifi ve bu konuda faydalanabileceğiniz pratik bilgiler paylaştık. Artık siz de çileğin taze olduğu dönemde ihtiyacınız kadar alarak evde harika bir reçel yaparak sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz. Reçel yapımında işinize yarayacak pratik bilgilere ihtiyacınız varsa daha önce paylaştığımız evde reçel nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir