Yumurtalı Patates Kavurması Tarifi

Yumurtalı Patates Kavurması Tarifi

Yumurtalı patates kavurması tarifi ile sabah kahvaltısı için besleyici ve doyurucu bir kahvaltılık hazırlayabilirsiniz. Kahvaltıda ve gün içinde karnımız acıktığında pratik yemek tariflerine ihtiyaç duyarız. Yumurta ve patates pratik yemek tariflerinde sıkça kullanılmaktadır. Bu iki lezzeti bir arada tüketmek isterseniz yumurtalı patates kavurması yapabilirsiniz. Çocuklar da yumurtalı patates sevdiği için böyle bir sabah kahvaltısı onların da hoşuna gidecektir. Yumurtalı patates kavurması pişirmek için ihtiyacınız olan malzemelerin listesini ve pratik tarifi aşağıda bulabilirsiniz.

Yumurtalı Patates Kavurması Tarifi

Yumurtalı patates kavurması sade ya da baharatlı her iki şekilde de oldukça lezzetlidir. Yanında peynir ve zeytin gibi kahvaltılıklarla son derece doyurucu olmaktadır. Kısa sürede lezzeti bir kahvaltılık hazırlamak isterseniz bu tarif tam size göre. Yumurtalı patates kavurması adından da anlaşılacağı üzere kavrulmuş patatesin üzerine yumurta kırılarak yapılmaktadır. Yumurtalı patates kavurması yapacağınız zaman tek dikkat etmeniz gereken nokta patatesi uygun şekilde doğramaktır. Kabuklarını soyduğunuz patatesleri küçük küpler halinde doğramalısınız. Bunları doğrarken çok kalın ya da ince olmamalarına dikkat etmeniz gerekiyor. Patatesleri kalın olarak doğrarsanız pişmeleri zor olacağı gibi çok ince doğrarsanız o zaman da kavururken yanabilirler. Bu detaya dikkat ettiğinizde kısa sürede harika bir kahvaltılık hazırlayabilirsiniz.

Yumurtalı Patates Kavurması
Yumurtalı Patates Kavurması

Gerekli Malzemeler

  • 2 tane orta boy patates
  • 3 tane yumurta
  • Zeytinyağı
  • Tuz

İsterseniz patates kavurması yapımında damak tadınıza uygun baharatlar da kullanabilirsiniz.

Yumurtalı Patates Kavurması Yapımı

İlk olarak patatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. Daha sonra bunları kesme tahtasına alarak bıçak ile küp küp doğrayın. Yumurtaları bir kasenin içine kırın. İçine tuz ve istediğiniz baharatlardan koyarak çırpın. Bir tavanın içine zeytinyağını alın. Yağ ısındıktan sonra içine patatesleri alın ve kavurun. Tavadaki patatesler kavrulduktan sonra üzerine yumurtayı ilave ederek tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Tüm bu aşamalardan sonra ocağın altını kapatarak yumurtalı patatesi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yumurtalı patates kavurması yapımı bu şekilde olup içine isterseniz mantar, maydanoz, kuru soğan gibi ekstra malzemeler de ilave edebilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Kahvaltıda omlet tüketmeyi seviyorsanız daha önce paylaştığımız kolay omlet tarifleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir