Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır

Vişne reçeli nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu yazımızda evde vişne reçeli yapımı hakkında ihtiyaç duyabileceğiniz pratik bilgiler bulabilirsiniz. Sevilen kahvaltılıklardan olan reçelin birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Reçel çilek, vişne, kiraz, ayva, erik, kayısı, elma, böğürtlen gibi birçok meyvenin yanı sıra patlıcan ve kuru üzüm gibi farklı malzemeler kullanılarak da reçel yapılmaktadır. Reçeli dışarıdan almak yerine evde damak tadınıza uygun organik reçel yapmak isterseniz bu yazımızda paylaşacağımız bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Lezzeti ve harika rengi ile vişne reçeli en sık tercih edilen reçel çeşitlerinden birisidir. Evde vişne reçeli yapmak isterseniz vişnenin taze ve ucuz olduğu zaman bu meyveden ihtiyacınız kadar alarak evde reçel yapabilirsiniz. Reçel yapımında kullanacağınız vişneler taze ve çürüksüz olmalıdır. Vişneleri ocakta kaynatırken bunları karıştırmak için tahta bir kaşık kullanmalısınız. Reçeli kaynatırken üzerinde oluşan köpükleri almayı unutmamalısınız. Ocağın altını önce yüksek ayara getirip vişne reçeli kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısabilirsiniz. Yaptığınız reçeli uzun süre bozulmadan muhafaza etmek için bunu ağzı kapaklı cam bir kavanoza koyup, buzdolabına kaldırabilirsiniz. Daha önceden bu reçeli evde yapmayanlar için aşağıda ev yapımı vişne reçeli tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo vişne
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 limon suyu ya da 1 çay kaşığı limon tuzu

Vişne Reçeli Yapımı

İlk olarak vişnelerin sap kısımlarını çıkarın ve bunları güzelce yıkayarak temizleyin. Tüm vişnelerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra reçel yapımına geçebilirsiniz. Vişnelerin çekirdeklerini çekirdek çıkarma aleti ile çıkarabileceğiniz gibi bu iş için çay kaşığının sapını da kullanabilirsiniz. Temizlediğiniz vişneleri reçel kaynatacağınız tencerenin içine alarak üzerine toz şekeri dökün. Bu şekilde 1 gece beklettikten sonra ertesi gün vişne reçelini yapabilirsiniz.

Geceden beklettiğiniz vişneleri tenceresi ile birlikte ocağın üzerine alın ve yüksek ateşte kaynatmaya başlayın. Reçel kaynamaya başladığı zaman ocağın altını kısın. Tencere ocakta kaynarken reçeli tahta bir kaşıkla karıştırın ve üzerinde biriken köpükleri alın. Ocakta kaynattığınız reçel koyulaştıktan sonra içine belirtilen miktarda limon suyu ya da limon tuzu ilave ederek, tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Bu şekilde birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz.

Evde vişne reçeli yapımı bu şekilde olup yaptığınız reçeli ağzı kapaklı cam bir kavanoza koyarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Ev yapımı reçelin şeker oranını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Sizlerle paylaştığımız pratik bilgiler sayesinde siz evde istediğiniz lezzet ve kıvamda vişne reçeli yapabilirsiniz.

Evde çilek reçeli yapmak isterseniz daha önce paylaştığımız, çilek reçeli nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir