Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?

Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır

Ezogelin çorbası nasıl yapılır diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını bulabilirsiniz. Ezogelin çorbası kırmızı mercimek, pirinç ve bulgur gibi bakliyatlarla yapılan lezzetli ve pratik bir çorba çeşididir. Görünüm olarak mercimek çorbasını anımsatsa da lezzet olarak farklıdır. Akşam yemeği için besleyici ve doyurucu bir çorba pişirmek isterseniz ezogelin çorbası yapmayı düşünebilirsiniz.

Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?

Lokantalarda içtiğiniz ezogelin çorbasını isterseniz evde kendiniz de yapabilirsiniz. Çorbanın orjinal halinde kırmızı mercimek de diğer bakliyatlar gibi kaynatılmakta ve ezilmeden kullanılmaktadır. Pürüzsüz bir çorba yapmak isterseniz çorbayı blenderdan geçirebilirsiniz. Bu lezzetli çorbayı denemek isteyenler için aşağıda ezogelin çorbası tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Ezogelin Çorbası
Ezogelin Çorbası

Gerekli Malzemeler

  • 2 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • 6 su bardağı sıcak su

Çorbayı servis yaparken limon suyu ya da pul biber kullanabilirsiniz. Bu konudaki tercih sizin damak tadınıza bağlı.

Ezogelin Çorbası Yapımı

Çorbayı yapmaya başlamadan önce kırmızı mercimek, pirinç ve bulguru sudan geçirererek yıkayın. Sonrasında bakliyatların suyunu süzün. Kuru soğanın kabuğunu soyun ve bıçak ile küçük küpler halinde doğrayın. Bu ön hazırlık aşamasının ardından ezogelin çorbası yapımına başlayabilirsiniz.

Çorbayı yapacağınız tencerenin içine sıcak suyu alın. Su kaynadıktan sonra içine kırmızı mercimek, pirinç, bulgur ve tuzu ilave edin. Kırmızı mercimekler yumuşayana kadar kaynatın. Bu süre yaklaşık 35 dakikayı bulabilir.

Çorba ocakta kaynarken bir tavaya tereyağını alın ve yağ eridikten sonra üzerine doğranmış soğanları ekleyin. Soğan yumuşayana kadar kavurduktan sonra salçayı da ilave edin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra kuru naneyi de ekleyin ve 2 dakika daha kavurduktan sonra sos hazırdır, ocağın altını kapatabilirsiniz.

Hazırladığınız salçalı sosu bakliyatların kaynadığı tencerenin içine alın. Tüm malzemeyi güzelce karıştırdıktan sonra 10 dakika daha kaynatarak ocağın altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Evde ezogelin çorbası yapımı bu şekilde olup bu lezzetli çorbayı üzerine limon suyu ya da pul biber ilave ederek servis yapabilirsiniz. Çorbayı servis yaparken kruron ya da pide kullanabilirsiniz. Bu pratik çorba tarifini özel yemek davetlerinizin menüsüne de ekleyebilirsiniz. Evde lezzetli bir şehriye çorbası pişirmek isterseniz daha önce paylaştığımız, arpa şehriye çorbası nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir