Yumurtalı Patates Salatası Tarifi

Yumurtalı Patates Salatası Tarifi

Yumurtalı patates salatası tarifi sayesinde besleyici ve doyurucu bir salata yapabilirsiniz. Patates salatası, haşlanmış patates, zeytinyağı ve limon ile yapılan bir salata çeşididir. Bunun yanı sıra yapımında haşlanmış yumurta ve baharatlar da kullanılabilir. İçinde haşlanmış gıdalar bulunduğu için aynı zamanda meze yerine de geçmektedir. Evde salata tadında lezzetli bir meze hazırlamak isterseniz yumurtalı patates salatası yapmayı deneyebilirsiniz.

Yumurtalı Patates Salatası Tarifi

Yumurtalı patates salatası yapmak oldukça kolaydır. Bu konudaki en önemli nokta patateslerin tam kıvamında haşlanmasıdır. Patatesleri gereğinden fazla haşlarsanız bunlar dağılacağı için lezzetli bir salata yapmanız mümkün olmayacaktır. Patates haşlamanın püf noktaları hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz daha önceden paylaştığımız patates nasıl haşlanır yazımıza göz atabilirsiniz. Haşlanmış patates ve yumurtaları doğrarken bunları ezmemeye dikkat etmelisiniz. 4 kişilik patates salatası yapmak isterseniz malzeme listesini ve tarifi aşağıda bulabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 5 tane patates
  • 4 tane yumurta
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kekik

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Limon suyu

Salatayı süslemek için zeytin ve 1 tane domates kullanabilirsiniz. İsterseniz bunlara 1 tane de salatalık ekleyebilirsiniz. Salatanın yapımında haşlamalık olan küçük patateslerden kullanmanız gerekiyor.

Yumurtalı Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Patates salatası yapımında kullanılan patates ve yumurtaların haşlanmış olması gerekiyor. Bu nedenle patates ve yumurtaları haşlayın ve kabuklarını soyun. Daha sonra bunları kesme tahtasına alarak bıçak ile yuvarlak ya da iri küpler halinde dilimleyin.

Doğradığınız patatesleri geniş bir salata tabağına alın. Patateslerin ortasına bir boşluk açarak buraya da yumurtaları koyun. Tuz ve baharatlarını da ekin. Sos için bir kasenin içine zeytinyağı ve taze sıkılmış limon suyunu alın. Bunları güzelce çırptıktan sonra salatanın üzerinde gezdirerek dökün.

Yumurtalı patates salatasını bu şekilde yaptıktan sonra domatesi yıkayın ve halka şeklinde dilimleyin. Bunları salata tabağının kenarlarına yerleştirin. Son olarak salatanın üzerini zeytin ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Evde yumurtalı patates salatası yapımı bu şekilde olup isterseniz damak tadınıza uygun farklı baharatlarda kullanabilirsiniz. Patates salatasını kahvaltı için yapacaksanız baharat kullanmadan hazırlayabilirsiniz. Bu pratik salatayı akşam yemeği için meze olarak da yapabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir